jubileum

Harry Potter – Jubileum editie – kleurboek voor volwassenen

De boeken van Harry Potter bestaan 20 jaar. Echt zo lang geleden alweer dat het eerste boek verscheen, de tijd gaat zo ontzettend snel niet normaal. De wereld van Harry Potter is zo mooi en wat is er dan nog leuker om de wereld van Harry in te kleuren.

In deze speciale editie vind je een selectie van het artwork uit het Harry Potter kleurboek voor volwassenen, Harry Potter Magische Wezens en Harry Potter Magische Plekken & Personages, maar ook spiksplinternieuw werk dat speciaal voor dit kleurboek is gemaakt. De ingewikkelde lijntekeningen zijn geïnspireerd op de Harry Potter films. De complexe designs in dit kleurboek bieden je uren ontspanning en artistiek plezier. Het is een perfect cadeau voor Harry Potter fans van alle leeftijden. Tevens bevat dit boek ter inspiratie een selectie full colour platen: stills en concept art uit de making-of Harry Potter films om je creativiteit te stimuleren

Niks is zo ontspannend als kleuren, even helemaal niks alleen maar vlakjes invullen met een kleur. Vaak zijn mijn kleurboeken hel algemeen en vooral op de natuur gericht. Veel bloemen en beesten kleur ik in maar nu heb ik een heel ander kleurboek en kan ik los met veel verschillende kleuren en zwart. Veel met zwart kleuren doe ik bij bloemen niet maar bij Harry Potter is dit een kleur die vaak voorkomt.

Het is een kleurboek vol verschillende tekeningen. Hele simpele tekeningen en anderen echt enorm ingewikkeld met veel details, kleine details en veel om in te kleuren. Met een aantal ben ik echt wel een hele tijd bezig en dat is heerlijk elke keer weer een stukje inkleuren. Hierboven zie je links een tekening en rechts de originele foto. Ideaal dat er in het kleurboek ook foto’s zitten in kleur vooral als je de meeste kleuren wilt gebruiken zoals ze echt zijn, of een beetje inspiratie naar welke kleuren je moet gebruiken zoekt.

Het papier van het kleurboek is erg fijn om op te kleuren. De pagina’s zijn aan beide kanten voorzien van een kleurplaat. Het papier is dik genoeg om doordrukken te voorkomen en dat is wel fijn dat je de andere kant er niet doorheen ziet. Ik vind dit jubileum kleurboek een leuke afwisseling hebben in tekeningen. Je wisselt van het kleuren van gebouwen, naar wezens en karakters, van moeilijk naar makkelijk. Echt voor iedereen wat wils om mee aan de slag te gaan.

Deze winter ben ik nog wel even zoet met het inkleuren van deze platen, Harry Potter filmpje aan en lekker doorkleuren. Hou jij van kleuren?

Het jubileum kleurboek van Harry Potter is voor € 14,99 bij bol.com te koop.(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC

Bewaren

Bewaren