Hartjes tellen bij de giraffen

Hartjes tellen bij de giraffen

Als ik in de Dierentuin ben ga ik altijd even langs de giraffen. Ik vind het prachtige beesten. Een elegant, siervol, prachtig dier. Ik kan een enorme tijd kijken naar deze pracht beesten, hoe ze eten, bewegen en met elkaar omgaan. Laatst ben ik weer even bij ze geweest en toen heb ik de nieuwe aanwinsten ook gelijk gezien.

Giraffen

Sinds 1941 zijn de giraffen het gezicht van Diergaarde Blijdorp want sinds dien staan ze in het logo van de diergaarde. Naast dat ze een mooie plek hebben in het logo hebben ze een prachtige plek in de diergaarde. Op de savanne met het kenmerkende boabab-boom en het ui-vormige binnenverblijf kun je de groep netgiraffen bewonderen. De giraffen hebben kenmerken waaraan je ze kan herkennen zo heeft Cristel een tekening van sleutelgat in haar nek. Doris heeft een tekening van puzzelstukje in haar nek. Kimberley heeft een tekening van een halve maan in haar nek. Wat de giraffen met elkaar gemeen hebben zijn de hartjes op hun lichaam.

giraffen

Hartjes tellen bij de giraffen

Wanneer ik naar de giraffen ga zoek ik altijd even naar de hartjes op hun lichaam. Zo leuk om te zien hoeveel hartjes sommige giraffen hebben. Heb jij hier wel eens op gelet?

giraffen

giraffen