Healthy boekentips voor de feestdagen

Healthy boekentips voor de feestdagen

Deze maand komt er geen boeken om naar uit te kijken, december is namelijk de maand waarin er bijna geen boeken uitkomen. We willen natuurlijk wel leuke boeken kopen voor onze zus, vriend, vriendin, vader of moeder voor de feestdagen en daarom geef ik een aantal tips. Wanneer je niet aan cadeaus doet voor de feestdagen lees ze dan toch even de tips door want wie weet wil je wel een mooi boek voor jezelf kopen. Vandaag deel ik een aantal healthy boeks die ik het afgelopen jaar heb gelezen en zeker een aanrader zijn.

Het afgelopen jaar heb ik vier boeken gelezen die over eten, ontspannen en bewegen gaan en ik kan ze allemaal aanraden. Alle boeken heb ik zelfs nog regelmatig in mijn handen. Het ene boek blader ik gewoon even door, van de ander probeer ik een recept en de oefeningen die pak ik er ook af en toe even bij. Op dit moment is mijn boek van Ellen Hoog bij mijn zus en die is ermee aan de slag gegaan en ook erg enthousiast.

Ellen Hoog – In Perfecte conditie

In perfecte conditie bevat 42 gezonde recepten, 3 guilty pleasures en 36 sportoefeningen onderverdeeld in 6 work-outs. In perfecte conditie vind ik een heel fijn kook/work-outboek. De recepten of drankjes zijn voor 1 of 2 personen en dat is wel erg fijn want elke keer recepten voor vier personen delen is nou niet echt leuk en soms smaakt het ook heel anders. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt te vinden wat zeker een pluspunt is. Alle ingrediënten staan er overzichtelijk in en het bereiden van de gerechten wordt kort maar goed uitgelegd. Mijn hele recensie lees je hier.

Rachel Brathen – Yoga girl

Voor meiden (of jongens) die meer willen weten van yoga, het inspirerend vinden om het verhaal van Rachel Brathen te lezen is het boek Yoga Girl zeker een aanrader. Ik vond het een fijn boek om te lezen, de oefeningen zijn heel duidelijk uitgelegd en er wordt ook bij verteld waarvoor ze zijn. Bij mij gaat dit boek niet de kast in maar naast mijn bed om zo veel vaker yoga te doen en eraan herinnerd te worden dat ik het moet doen aangezien het ook veel rust geeft. Mijn hele recensie lees je hier.

Happy Body – Handboek voor mind, body & soul

happy-body

Mijn eerste indruk van Happy Body is dat het een prachtig handboek is voor mind, body & soul. De foto’s zijn zacht en stralen een enorme rust uit. De hele vormgeving is aandacht aan besteed dat het een rust uitstraald. Het formaat ligt fijn in je handen. Ik vind het een boek wat je gerust op tafel kan neerleggen en gewoon even doorbladerd wanneer je er zin in hebt. Mijn hele recensie lees je hier.

Tara Stiles – Powerfood, yoga en meditatie
In het boek ‘Powerfood, yoga en meditatie,’  geschreven door Tara Stiles, staat de zoektocht naar de beste versie van jezelf centraal. Wat is de beste versie van mij. Welke eisen stel ik aan mezelf en wat kan ik van dit boek leren. Tara Stiles is in dit boek openhartig over haar eigen leven. Waar het bij haar mis ging en wat ze hieraan gedaan heeft. Geen boek waar alleen maar verteld wordt hoe je dingen moet doen maar ook met eigen voorbeelden wordt verteld. Dit vind ik erg fijn omdat je zo beter het idee krijgt dat tips werken. In het boek heb ik geen dingen gelezen die ik nog niet wist. Wel werd ik door het lezen van het boek me bewust van een aantal punten. Wat wil ik, hoe wil ik dat en hoe ga ik dat proberen te bereiken. Hierbij zijn de tips uit het boek zeker handig.

Tara Stiles - Powerfood, Yoga & Meditatie
Is het dan alleen maar een zelf hulp boek? Nee zeker niet. Het boek bestaat uit diverse hoofdstukken maar voor je bij de recepten en yoga komt is er wel wat tekst aan vooraf. Het boek bestaat uit vier delen. De regels begrijpen, Ervan leren houden, Aan het werk en Alles bij elkaar. Mijn hele recensie lees je hier.

Welk boek zou jij graag krijgen deze feestdagen?