Heerlijke dinsdag met sauna en de ronde van west

Heerlijke dinsdag met sauna en de ronde van west

10 uur in de ochtend stonden mijn zus, nichtje en ik klaar om de sauna te betreden. We zijn naar Thermen Holiday geweest. Mijn eerste sauna bezoek. Enorm benieuwd hoe ik dat ging vinden. Na afloop had ik er maar één woord voor; HEERLIJK. We hebben in meerdere sauna’s gezeten, gezwommen, gegeten en ik heb een heerlijke wellness massage gehad.

Om net iets voor 7 uur vertrokken we weer. In capelle aan den IJssel stapten mijn zus en ik over in mijn auto en reden we naar de Ronde van West. Ik had nog een hardlooprondje van 10 km op de planning staan. Na alle reacties van iedereen was ik wel benieuwd of ik sauna en hardlopen kon combineren. Was ik niet te vermoeid geraakt van niks doen of ging het goed komen.

Na 300 meter voelde ik me enorm misselijk en begon ik al te twijfelen. Het eerste stuk loop je heen en terug weer langs de start om zo verder te kunnen. Mocht het niet gaan mocht ik er dan pas uitstappen van mezelf. Niet al opgeven na 300 meter. Het ging redelijk beter. Wel besefte ik dat ik wat rustiger moest gaan lopen. Een tempo van 5.23 heel de tijd volhouden is een beetje veel van het goede. Ik kreeg mijn eigen ritme te pakken en ging zo verder. Door het industriegebied, de dijk op en richting de van Briennenoordbrug. Ik kan zo genieten van het uitzicht tijdens dit rondje. Ik haalde onderweg mensen in maar werd op mijn beurt ook weer door hun ingehaald. Net na het 8 km punt stond mijn mascotte (mijn zus). Nog maar iets meer dan een kilometer te gaan en ik zou er zijn. Door de woonwijk, er staan nog steeds mensen te juichen en een drone achtervolgd me. Ik versnel nog een beetje en mijn lach is niet van mijn gezicht te krijgen. Ik zoek een lekker nummer op en ga voor de laatste paar honderd meter. Bij de bocht besluit ik de dame voor me in te willen halen. Ik ren de bocht door en het laatste stuk geef ik enorm veel gas.

Heerlijke-dinsdag-met-sauna-en-de-ronde-van-west1

Enorm blij finish ik in mijn zus haar armen. Ik heb het gedaan 1.02.42! Sneller als verwacht en sneller dan vorig jaar tijdens de Ronde van west. Bij de finish kregen we dit jaar een medaille, wat fruit een tasje van de run2day met daarin een kortingsbon en een magazine.