sneeuw

Een hele dikke pak sneeuw

Nederland was in rep en roer want er veel enorm veel sneeuw. Een paar vlokjes kennen we wel, een dun laagje ook maar een dik pak sneeuw van zeker tien centimeter dat is best lang geleden dat ik dat voor het laatst mee heb gemaakt. Dat er zondag zo veel zou blijven liggen had ik niet verwacht want net ervoor kwam de regen nog met bakken uit de hemel zetten. Toen het eenmaal begon met sneeuwen was het al snel duidelijk dat het niet snel zou stoppen.

Binnen een hele korte tijd lag er al veel sneeuw. Stoppen dat deed het nog niet. Trui aan, broek aan, dikke sokken een muts op, jas aan en met mijn camera even naar buiten. Een hele frisse neus halen en genieten van het winter wonderland. Ja op zondag vind ik het een winter wonderland, als ik niet moet werken vind ik het prachtig maar wanneer ik werk vind ik het een stuk minder leuk. Zo was maandag naar huis komen een drama. Na een uur wachten tot het iets rustiger was deed ik er alsnog twee uur over om thuis te komen over een ritje van een kwartier tot twintig minuten. Gelukkig veilig thuis gekomen en kon ik gelijk aanschuiven aan tafel maar dan vervloek ik de sneeuw wel.

Op een zondag zoals afgelopen zondag dan moet ik gewoon even naar buiten, de sneeuw voelen vallen op mijn gezicht, het geluid onder mijn schoenen en de stilte die er dan heerst. Ver ben ik niet gegaan want ik was niet heel erg lekker maar ik moest gewoon even naar buiten en gelukkig waren er hier om de hoek een paar mooie sneeuwcreaties.

Wat vind jij van de sneeuw?