hemelvaartsdagloop

Hemelvaartsdagloop 2017

Voor het vierde jaar deed ik dit jaar mee aan de hemelvaartsdagloop. De loop waar het voor mij allemaal om begonnen is. Als ik eenmaal kon hardlopen was de wedstrijd die ik wilde hardlopen de hemelvaartsdagloop. Deze omdat hij in mijn geboorteplaats is en daarom blijft deze loop speciaal.

Dit jaar liep ik hem niet alleen. Eindelijk liep mijn oom mee. Na 30 jaar stond hij weer in Lekkerkerk aan de start. Het was al best warm toen we om kwart voor 11 naar de start liepen. De sfeer die er hangt is super leuk en ik had er echt veel zin in. Lekker een stukje lopen, vijf rondjes en dan zit het erop. Een goede test voor zondag om met het warme weer te lopen. Wat wel jammer is dat de organisatie ver achterloopt. Geen chip in je startnummer, nee recycle nummers en handregistratie van de tijd. Geen medailles maar een stuk kaas als beloning.

Om 11 uur gingen we van start. Whoppa iedereen was op weg. Ik denk dat er ongeveer 60 tot 70 mensen aan de start stonden. Één van de kleinste loopjes waar ik aan mee doe. Wat je vooral in Lekkerkerk merk is dat er atletiekmensen meelopen. En dan echt de snelle. Een nadeel hiervan is dat de start echt enorm snel is en je daarin best meegetrokken wordt. Een snelheid die ik het liefste aan het einde wil lopen liep ik aan het begin. De eerste kilometer loop ik in 5:35 even een minuut sneller als ik van plan was. Mijn benen protesteren er niet tegen die vinden het volgens mij wel erg lekker. Wel probeer ik wat langzamer te gaan en mijn oom te laten gaan want die gaat ondanks een paar probleempjes enorm lekker. Maar wat is het moeilijk langzamer te gaan. Toch lukt het want de tweede kilometer loop ik in 5:56.

De zon brand op mijn lichaam, er zijn bijna geen schaduw plekken. Het tweede rondje zit er bijna op en op twee plekken op het parcours heb ik support, zo leuk. Op de eerste plek van mijn tante en hun kennissen en de grote cheerzone staat bij Rianne. Rianne woont aan het parcours daar staan mijn ouders, schoonouders, Rianne en mijn vriend. O en Binkey en Rebel kijken ook af en toen even mee.

Vanaf dit punt merk ik dat het zwaarder en zwaarder wordt. Ik pak drinken aan en mijn tempo zit nu rond de 6:16. De snelle lopers halen me al in die zijn zo snel, niet normaal hoor. Zoef en even later zie ik ze zelfs al niet meer. Wanneer ik nog maar net aan mijn vierde rondje bezig ben gaat het echt mis. Er gutst bloed uit mijn neus. Een enorme bloedneus en dat met nog 1,5 ronde te gaan. Dit is zo naar. Snel pak ik mijn zakdoekjes erbij en probeer na een kort praatje met iemand rustig door te lopen. De zakdoekjes trekken het niet. Ik bel de noodtroepen dat ze klaar moeten staan met zakdoekjes. En klaar staan ze hoor. Het dorp weer door en daar finishen alleen maar mensen. Achter mij loper er zeker nog wel een paar maar hoe veel geen idee. De laatste ronde. Mijn benen voelen leeg, wat hakt een bloedneus er even in zeg. Daar baal ik wel van maar ik loop hem uit. Laatste keer langs mijn tante en wie is daar. Ome Jaap en die staat op en loopt mee. Ik vraag hoe het ging. Is hij nog niet gefinisht maar heeft het gewacht op mij! Op mij om samen te finishen.

Hij loopt iets voor me want hij kan nog aardig ik niet maar het stimuleert me door te blijven gaan. Mijn benen kunnen nog wel maar hebben het wel zwaar. Laatste keer langs mijn support, nog een keer aangemoedigd worden en dan het dorp in daar versnel ik toch nog een beetje. En naast elkaar gaan we de finish over. We hebben het gedaan. Mijn langzaamste hemelvaartsdagloop 57:35 op mijn horloge. Mijn gemiddelde zeer tevreden mee, met mijn start niet maar wel dat ik het afgemaakt heb.

We wandelen naar de sporthal en leveren ons startnummer in. Ja helaas moet dat in Lekkerkerk, ze recyclen de nummers elke jaar. We krijgen een bonk kaas. Ik klaag erover want ik eet geen kaas, leuk voor thuis maar waarom geen medailles. Wat denk je, ik krijg een medaille, voordeel als er iemand staat die je een heel klein beetje kent.

Volgend jaar sta ik er weer maar dan gaat het hopelijk voorspoediger. Wel weer enorm leuk om mee gedaan te hebben en een heerlijke dag gehad te hebben

Bewaren

Bewaren