het dorp

Herfst in het dorp

Het wordt langzaam herfst in het dorp. De bomen veranderen en dat zie je aan de bladeren die mooie warme kleuren krijgen. Ik hou van de gele, rode en bruine kleuren. De blaadjes die van de bomen vallen en waar je lekker doorheen kan wandelen. Maar waar ik het meest gelukkig van kan worden dat zijn toch wel paddenstoelen en dan vooral de rood met witte stippen.

het dorp

Zaterdag kon ik eindelijk bij daglicht gaan wandelen. Mijn missie was richting de surfplas maar dan off road want ik weet van voorgaande jaren dat er daar heel veel stonden. Op mijn weg ernaartoe keek ik natuurlijk al om me heen. Ik zag niks en aangekomen bij het stuk waar ik hoopte veel te vinden werd ik teleurgesteld. Teleurgesteld in mijn eigen dorp. Al heb ik voorgaande jaren ook niet veel in ons eigen dorp gevonden ook al zag ik op social media meerdere verschijnen ik wist niet waar.

het dorp

Gelukkig houd ik mijn ogen open en kijk ik naar alles om me heen of ik iets moois vind en natuurlijk deed ik dat. Op een boomstam of iets heel kleins, het kan gewoon heel mooi zijn als je maar goed kijkt.

Wat je hierboven ziet was mijn vondst. Teleurgesteld wandelde ik naar huis. Aangekomen dichter bij het dorp besloot ik nog even off road te gaan. Off ik het voelde daar zag ik twee rood met witte stippen en een kapotte. Zelfs kapotte paddenstoelen kunnen zo erg mooi zijn en dat vond ik bij die je hieronder ziet.

Drie rood met witte stippen en via links ging ik naar huis. Daar in de verte twee herdershonden. Zo niet mijn ding en ze zagen mij. Dus ik draaide me om en ging terug. Of het zo moest zijn want daar in de verte zag ik wat roods.

het dorp

Ik wandelde erheen en eenmaal daar zag ik walhalla. Ik ging de bosjes in want wat ik daar zag maakte me echt enorm gelukkig.

Dit was een mini greep uit alle foto’s die ik heb gemaakt terwijl ik daar tussen de bosjes rond liep en mijn ogen uitkeek en rondzocht naar nog meer. Veel paddenstoelen waren al kapot, aangevreten door de natuur maar toch vind ik dat wel ontzettend mooi. Het geeft de paddenstoel nog meer karakter. Het hoeft van mij niet perfect te zijn.