Herfst; Napjes schilderen

Herfst; Napjes schilderen

De herfst, ik hou ervan. De warme kleuren, de blaadjes waar je lekker doorheen kan stampen en de geur is ook zo lekker. Creatief zijn in de herfst met herfstspullen is een leuke bezigheid en ik ben daar al mee bezig geweest. Ik heb de napjes van een eikel geverfd.

Wat heb je nodig:
Napjes
Verfkwasten
Verf

Lijkt het je ook leuk om napjes te verven, verzamel er dan zoveel mogelijk want als je eenmaal begint wil je niet stoppen. Was de napjes goed en laat ze een nachtje drogen. Als ze droog zijn kan je beginnen. Je verft de napjes meerdere keren om ze goed gekleurd te krijgen dus zorg dat je de eerste laag dun aanbrengt. Na het aanbrengen van de eerste laag moet je ze een aantal uur laten drogen. De tweede laag kan je wat dikker aanbrengen. Voor sommige kleuren is dit gelijk de laatste laag dus zorg dat hij netjes verdeelt is en mooi is. Lichte kleuren kan je het beste een paar keer aanbrengen om een volledige dekking te krijgen. De donkere kleuren hoeven maar één keer.

Herfst; Napjes schilderen

Het resultaat
Een heleboel gekleurde napjes. Je kan ze mooi gebruiken op een herfsttafel in een glazen vaasje of om een grote kaars heen.

Bij mij zitten ze in een drie lagen schaal en zie je de kleurtjes goed.