loetbos

Herfstwandeling in het Loetbos

De herfstkleuren daar hou ik van. Geel, rood, bruin, hier en daar nog wat groen. Tijd om met mijn ouders naar het Loetbos te gaan. We gaan een wandeling maken en natuurlijk op zoek naar paddenstoelen. Welke? Rood met witte stippen.

De vliegenzwam vinden dat is in de herfst echt een doel. Waar vind je ze, zijn ze er wel. Dus terwijl we wandelen stappen we hier en daar even van het pad af. Je moet echt goed opletten en kijken want voor je het weet ben je er al voorbij. Niet alleen de vliegenzwammen zitten goed verstopt de andere mooie paddenstoelen ook

Maar hoe zet je de paddenstoelen mooi op de foto. Ik had alleen mijn kleine camera bij me. Nog niet helemaal mee gewend om te fotograferen maar ideaal om eens anders een foto te nemen. Vooral uit ander perspectief. Hier en daar haalden we storende blaadjes weg maar de natuur pasten we niet aan. Wat echt jammer was waren de vele paddenstoelen die we tegenkwamen die de regen of de honden niet hadden overleefd. Het hadden er zo veel meer kunnen wezen. Rood met witte stippen waren zeldzaam en de echte waar was die.

En toen, heel erg verdekt opgesteld aan de rand van het pad staat een mini rood met witte paddenstoel. Een echt met de stippen erop. Hij stond verstopt onder bladeren maar ik zag wat roods en dat terwijl hij echt mini was.

We hebben genoten van een heerlijke wandeling, enorm koud maar zo lekker. Eerlijk ik doe dit te weinig. Ja ik ga hardlopen in de natuur maar toch dit is anders, dit is echt kijken naar de natuur en dat ga ik dit weekend weer doen alleen dan in Brabant.