Klibansky

Herinnering van…… augustus 2018 Joseph Klibansky

In Herinnering van…… ga ik herinneringen ophalen, momenten laten zien die ik hier nog niet laten zien heb. Dit keer een herinnering van vorig jaar augustus. Samen met Eveline ging ik naar Amsterdam. We brachten een bezoek aan het stedelijk museum aan een hele gave tentoonstelling van Studio Drift. Voor mij betekende dit ook een bezoekje aan het bijzondere object wat maar tijdelijk in Amsterdam zou staan van Joseph Klibansky

Van 26 juni 2018 tot 28 augustus 2018 stond in de vijver op het museumplein een heel bijzonder object. Het was Self Portrait of a Dreamer gemaakt door Joseph Klibansky. Het object is 13 meter hoog. Helemaal wit en als je daar dan staat terwijl de lucht blauw is dan is het echt prachtig.

Self portret of a dreamer is onderdeel van de serie Balance, waarin Klibansky objecten laat zweven als in een droom. We moeten altijd met verbeeldingskracht denken. Dit kunstwerk trekt me erg aan en ik heb er dan ook met vol verbazing naar staan kijken hoe het eruit zag. Het was een warme dag. Ik trok mijn stoute schoenen uit en liep door de fontein naar de voet van het kunstwerk om het nog beter te zien en mooier op de foto te zetten. Even alleen met het grote object. Niet al de mensen erbij die er ook naar kijken, de mensen die het niet zien, even dichtbij en alleen mijn zicht op wat ik daar zag.

Heel gaaf was dat het Rijksmuseum erachter lag en de dreamer er mooi bovenuit stak. Dit was een heel mooi moment van zondag 5 augustus toen ik met Eveline in Amsterdam was. Dat was de kers op de taart dat ik het kunstwerk kon zien van Joseph Klibansky. Om alleen naar Amsterdam te rijden om het kunstwerk te zien dat ging me iets te ver maar dat het samen kwam met mijn verjaardagscadeau dat kwam prachtig uit.

Kijken naar kunt vind ik leuk maar helaas doe ik het te weinig of zijn er gewoon niet zulke hele interessante tentoonstellingen waar ik heen zou willen.

Heb jij Selfportret of a dreamer gezien?