herinneringen

Herinneringen aan weekend Parijs

Vorig jaar waren Rianne en ik druk aan het plannen en kijken voor ons weekendje weg in Parijs. Parijs de stad waar ik nog nooit geweest was, waar ik graag heen wilde. Wat een fantastische dagen hebben we daar gehad, mooie herinneringen gemaakt. Heel relaxt, prachtig weer, veel gewandeld, gegeten en vooral genoten. Een berg foto’s heb ik daar gemaakt en ik scroll er af en toe nog even doorheen. Even terug naar de stad met de mooie deuren, lange straten, mooie winkels, kerken, uitzicht. Ja heel fijn om daarop terug te blikken.

De foto’s alleen maar op mijn computer, dat is dus niet de bedoeling. Eerder gaf ik mijn ouders en zus al een mooie afdruk cadeau maar zelf had ik nog niks van Parijs. Geen herinnering foto aan onze reis, helemaal niks. Dat is veranderd. De afdrukken zijn gemaakt, het foto lijstje is gevuld en nu heb ook ik mijn herinneringen op papier of steen.

Elke reis die ik heb gemaakt de afgelopen jaren heb ik een magneetlijstje gekocht of zelf gemaakt. In Parijs vond ik een mooie maar de foto die erin moest die liet heel lang op zich wachten. Maar nu kan hij op de koelkast en elke keer kan ik kijken naar een fijne herinnering. Dus naast Barcelona en Rome hangt nu Parijs. Hopelijk komen daar nog veel plaatsen bij.

Een aantal foto’s heb ik afgedrukt maar ga ik verder nog niks mee doen. Geen ruimte om ze op te hangen maar ik wilde ze wel graag hebben en zien. Want ja een foto in je handen hebben is toch echt heel anders dan op je scherm bekijken. Het echte gevoel van de afdruk in je handen hebben, dat is fijn. De bovenste foto laat zien welke ik heb afgedrukt. In de maat 40 x 60 heb ik ze afgedrukt op een satin papier. Het zijn allemaal hele verschillende foto’s. Van twee brievenbussen, een macaron, de kaarsjes in de kerk, de duiven bij de klokken en een foto waar ik zelf op sta en geniet van het uitzicht.

Dan heb ik nog een speciale afdruk. Een fotoafdruk op tegel. De foto afdruk op tegel komt bij Fotocadeau vandaan. De tegel is van keramiek en volledig waterbestendig. Het formaat is van een keuken of badkamertegeltje echt zo dat je hem eigenlijk in je badkamer kan verwerken als je zou willen. De afdruk is echt heel mooi geworden. Eerlijk, ik vind dat altijd best spannend want wat als het niet wordt zoals gehoopt. Maar dit vind ik echt super mooi. Ik ga hem niet op mijn muur tegelen want dat vind ik zonde maar ik ga hem neerzetten dat vind ik een heel leuk gezicht zo’n tegel op een plankje.

Zo heb ik een mooie verzameling met herinneringen aan ons weekend Parijs gemaakt. Op de koelkast eindelijk de magneet, op een plankje een mooie tegel van mijn zus en mij voor de Eiffeltoren op een stralende dag en dan een paar afdrukken die me direct herinneren aan Parijs.

Hoe druk jij mooie herinneringen af?

Bewaren