herinneringsboek

Herinneringsboek

Wanneer iemand overlijd willen we alle herinneringen opslaan. We willen ze vastleggen, ze nooit vergeten. Van iedereen hoor je andere mooie momenten. Waarom legt bijna niemand dit vast, wordt het niet verzameld. Je denkt er niet aan en langzaam verdwijnen sommige herinneringen.

Uitgeverij Snor heeft samen met Lisa Kroon een Herinneringsboek gemaakt. Toen Lisa Kroons ouders overleden, had ze veel steun aan mensen die herinneringen voor haar opschreven. Daarom dit Herinneringsboek, om mensen te helpen hun herinneringen vast te leggen en zo een waardevol cadeau te geven aan een nabestaande.

Het delen van herinneringen kan veel troost geven na het verlies van een dierbare. Maar een herinnering op papier zetten is niet altijd even makkelijk. Dit invulboek inspireert om mooie verhalen en grappige anekdotes over een overleden dierbare vast te leggen. Ingevuld door vrienden en familie ontstaat er een uniek en waardevol herinneringsboek.

Een boek waar je niet elke dag mee bezig wilt zijn maar wat een kostbaar document zal worden. Op momenten dat je het nodig hebt kan je even lezen over bijzondere momenten of herinneringen aan jouw dierbare. Wat mij direct opvalt is de look and feel van dit boek. Zachte kleuren, mooie illustratie, fijne afwerking. Het zit hem in de details waardoor dit niet zomaar een invulboek is. Op de voorkant een rood rondje waar je een touwtje omheen kan doen zodat het boek dicht blijft. Dit is een klein detail maar maakt het wel af.

Wanneer je het boek opent zit er los een voorwoord in van Lisa Kroon. Lisa Kroon verloor haar ouders die zaten in vlucht MH17. Het is een prachtig voorwoord met zinnen dat je denkt ja waarom hebben we het niet over de mensen van wie we houden maar er niet meer zijn. Het mooiste is om al dit te bundelen en daardoor is dit boek tot stand gekomen.

In de uitsparing die er in de flap zit kan je een foto plaatsen of andere dingen bewaren wat voor jouw belangrijk is. Het herinneringsboek is een soort schrift vorm. Lijntjes horizontaal maar ook twee verticaal en het gebruik van zachte kleuren. Op de voorkant kan je de naam zetten en er zit een inhoudsopgave in die je zelf kan invullen zodat je weet wie waar zijn herinneringen heeft geplaatst.

Elk persoon heeft drie pagina’s in te vullen. De laatste pagina is bedoelt voor een foto en het moment wat je nooit zult vergeten. Het zijn vragen zoals Dit liedje doet mij denken aan…., Dit deden wij vaak samen, Waar de persoon goed in was, wat je nog had willen vragen en nog veel meer. Niet iedereen krijgt dezelfde vragen. Een aantal vragen zijn hetzelfde maar een aantal vragen wisselen zo kom je dus nog meer te weten over de persoon en zijn herinnering en zal je een divers herinneringsboek krijgen.

Naast alle pagina’s die er in te vullen zijn kom je in het boek veel mooie illustraties tegen van Maartje van den Noort. Ze tekent met fijne lijnen en zachte kleuren heel toepasselijk bij het onderwerp. De fotografie die af en toe wordt gebruikt is ook heel mooi, zacht herkenbaar. De gedichten die er in het boek staan zijn echt prachtig. Mijn favoriet in dit boek Herinnering van Hans Stolp.

Mijn complimenten naar Uitgeverij Snor want ze weten me elke keer weer te verrassen met een prachtig boek. De vormgeving is weer on top, de afwerking prachtig, je ziet dat ze tijd en moeite in hun producten stoppen en dat heeft echt een meerwaarde voor het eindresultaat het is niet zomaar een boek dat je koopt.

Herinneringsboek is een boek wat je zelf invult met liefdevolle herinneringen aan…. Je kan het kopen voor jezelf of cadeau doen aan een ander als verwerkingsproces. Het is prachtig om te geven en een boek te hebben met herinneringen. Het boek is te koop bij bol.com voor € 19,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Snor
Vormgeving van het boek door Esther Snel an Studio 100%
Bloesem foto is van Mona Magnussen
Illustraties Maartje van den Noort