Boek van Jet

Het boek van Jet

Wie fit wil worden moet eten. Dat is letterlijk de tekst op pagina 11 van Het boek van Jet. Eronder de tekst Op Instagram volg ik zeker tien fitgirls die ‘s ochtends heel vroeg foto’s posten van zichzelf in de sportschool. Eentje heeft altijd foto’s van zichzelf rennend door het park. Het is nog donker op de foto’s. Zo vroeg was het dus. Ik kijk ernaar in mijn warme bedje en draai me nog even om. Of zal ik toch mijn renschoenen aantrekken? Het boek van Jet is een boek die laat zien dat je balans moet brengen in je sportieve leven. Blans in eten maar ook balans in je bezigheden. Vandaag deel ik met jullie wat ik van het boek vind.

Jet van Nieuwkerk is werkzaam als editor bij het online magazine Amayzine. Daarnaast schrijft ze wekelijks een column voor de culinaire rubriek smulpaap in het Parool en kun je haar ook wekelijks lezen (en zien, want het is een fotodagboek) in Viva, in de rubriek “De week van Jet”. Jet van Nieuwkerk heeft nu een boek uitgegeven Het boek van Jet.

Boek van Jet

Momenteel lijken er wel enorm veel boeken te verschijnen van bekende mensen (sporters, bloggers, columnisten). Zo vind je in mijn boekenkast het boek van Ellen Hoog, Annemerel de Jongh en Khloe Kardashian. Is het een overvloed of brengen de boeken allemaal wat anders? Persoonlijk vind ik de boeken die ik in mijn kast heb allemaal anders. Misschien dat het boek van Jet en In perfecte conditie van Ellen Hoog nog het meest op elkaar lijken maar Jet heeft geen oefeningen in haar boek staan.

Boek van Jet

Jet laat je in haar boek zien hoe leuk een gezond leven kan zijn. Geen streng of saai dieet, maar in balans op weg naar een fitte, gezonde en slanke leefstijl. Het boek staat bomvol tips over sporten, voeding en de favoriete recepten van Jet. Van healthy snacks en workout food tot aan feesthapjes en een katerontbijt. Groene asperges met gepocheerd ei en parmezaan, Speltpizzetta’s, Appelmoes en nog veel meer lekkers komen voorbij om te maken.

Boek van Jet

Het boek van Jet is een hardcover boek wat ik gelijk al een pluspunt vind omdat het fijner in de hand ligt en voor een kook/lifestyleboek vind ik dit wel echt een must. Met een hardcover blijft het boek veel mooier en het geeft een luxe uitstraling. Ik blader het boek door voor ik erin ga lezen en recepten probeer. Wat me opvalt is de vrolijkheid die het boek uitstraalt. De grote foto’s, de pagina’s in twee kleuren met tekst en illustraties komen heel vrolijk, licht en fris over. Het is een boek wat ik er af en toe even bij pak, een boek wat op de tafel ligt om even in te kijken. Een feelgood boek door er alleen al even in te bladeren.

Boek van Jet

Naast recepten geeft Jet tips zo staat er een tip voor conditie; elke dag een paar minuten touwtjespringen en je krijgt een turbo conditie. Touwtje springen is zo lekker dus baal ik enorm dat ik geen tuin heb, misschien maar vaker beneden op straat gaan staan. Bij elk recept zit er in de hoek wel een tip van Jet. Niet alleen maar tips met betrekking op voeding en actief zijn nee ook kwa styling want zo tipt ze dat de glaasjes die je over houd na een drankje te maken leuk staan als vaasje op tafel. De recepten zijn heel divers en de meesten niet moeilijk om te maken.

Door de lunch tips heb ik ook echt zin om meer aandacht te besteden aan mijn lunch en er echt de tijd voor te nemen zelfs op het werk.

Op mijn to make lijstje staat de Echte citroencake want die klinkt en ziet er zo lekker uit, Summer rolls kunnen deze zomer ook niet ontbreken en Salsa Verde. Zo kan ik nog wel even doorgaan met dingen die ik wil maken het is dus een boek die ik er nog vaak bij ga pakken.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Carrera