Het Coca Cola kookboek

Het Coca Cola kookboek

In december maakte mijn zus mij blij met een enorm leuk boekje. Het Coca Cola kookboek. Een boek wat echt bij mij als Coca Cola drinker past.


Coca Cola, rood en wit en natuurlijk gebruiken ze dit ook voor het boek. De voorkant heeft dauwdruppels, net alsof het boek net uit de koelkast komt. Om de druppels nog realistischer te maken zijn ze met een spot-uv lak bedekt. De uitstraling geeft het echte Coca Cola gevoel.

Het kookboek begint met het verhaal van Coca Cola, hoe het is ontstaan, de leiders, hoe het de wereld over ging en ook op het witte doek kwam. Sinds 1928 is Coca Cola al betrokken bij de Olympische spelen en toto 2020 zal dit nog zo blijven. Je leest over de ontwikkelingen van het flesje, de advertenties en dan ben je eindelijk bij de recepten. Mijn favoriete reclame staat er ook in. De ijsberen reclame vind ik nog steeds enorm leuk en er zijn natuurlijk al een aantal variaties op. Links zie je de oude en rechts de nieuwe variant.

Franse uiensoep, Italiaanse minestrone, cheddarroquefordip, Coca Cola biefstuk, Kippenvleugels, kipcurry, cherry coke cupcakes. In totaal 32 recepten met elk als ingrediënt cola. Of het nu light, zero, cherry of normale cola is elk gerecht bevat cola. Koken met cola is leuk en vooral de reactie met andere ingrediënten.