grote creachick

Het grote Creachick doeboek

Eindelijk was het zo ver; Één week vakantie. Geen auto rit naar een vakantiebestemming en geen lange dagen aan het strand. Bezig zijn met een verbouwing voor een boekenkast en leuke dagen weg in de buurt. Dus geen autorit met een doeboek maar lekker thuis ter ontspanning. De tijd vloog voorbij en zeker toen ik Het grote Creachick doeboek open sloeg. Eenmaal aan de slag in dit doeboek was ik zo één of twee uur verder. 

grote creachick

Wie is Creachick?

Maris van Modem is CreaChick. Ze maakt creatieve video’s voor YouTube en probeert hierbij elke keer weer iets nieuws uit. Van grappige creatieve challenges tot een serieuze make-over in huis, van tekenen tot schilderen. Alle video’s zijn op een vrolijke manier en ze neemt ons graag mee in haar hele creatieve proces. Mus creatief heeft al in samenwerking met Creachick leuke dingen uitgebracht zoals een puzzel, kleurboek of een schetsboek. Wat er nu in de winkel ligt is mega tof en past echt bij de zomervakantie; Het grote Creachick doeboek.

grote creachick

Het grote Creachick doeboek is een doeboek met creatieve opdrachten en dat zijn er wel 50. Heel de zomer kan je lekker creatief bezig zijn. Tekenopdrachten, challenges, oefeningen geen pagina hoef je je te vervelen. Wat enorm leuk is aan deze opdrachten is dat je een handvat krijgt om iets te doen. Wat bij mij vaak gebeurt met een lege pagina is dat ik niet weet waar te beginnen, bang om fouten te maken en met opdrachten moet je gewoon beginnen. Je leert er ook van want eigenlijk is niks fout je leert van elke oefening, elke tekening die je maakt. Het belangrijkste is creatief bezig zijn en dat is wat je met Het grote Creachick doeboek gaat doen.

Wat vind je allemaal in Het grote Creachick doeboek?

Na een voorwoord van Creachick, volgt er een pagina met alles wat je nodig hebt. Dan ga je beginnen en natuurlijk hoeft dit niet op volgorde. Sla een bladzijde open en ga die pagina doen. Voel je vrij in wat je doet en wat je maakt. Je gaat van een collage maken naar al je markers gebruiken en van doedelen naar tekenen met je verkeerde hand. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Ga ik eerst een zentangle maken of die cartoon van mezelf. De opdrachten zijn makkelijk en moeilijk door elkaar. Creachick heeft wel overal voorbeelden bij gedaan zodat je weet wat ze bedoelt met haar opdracht of ze geeft tips waar je zeker wel wat aan hebt.

Look en feel van het grote Creachick doeboek

Het is een vrolijk uitstralende doeboek. De kaft is softcover en buigt fijn mee zodat je het boek goed open kan leggen. Het papier is off white en lekker stevig. Doordat het papier dikker is kan je veel verschillende materialen op het papier goed gebruiken. Sommige pagina’s zijn aan de achterzijde blanco. Dit is bewust gedaan en staat aan de onderzijde van de bladzijde Deze pagina is bewust leeg gelaten zodat de vorige pagina kan doordrukken. Je mag hem natuurlijk wel gewoon gebruiken, als je wilt. Toch is dit niet bij alle pagina’s gedaan jammer genoeg want ik heb al pagina’s gezien waar de stiften kunnen doordrukken op de andere zijde. Misschien hier goed nadenken over mijn materiaal keuze.

Helemaal klaar met alle 50 opdrachten dan staat er achterin nog een lijstje met allemaal dingen die je kan doen om creatief bezig te blijven met potlood, markers of verf. In dit boek heb je echt uren plezier en met de tips van Creachick maak je zeker iets moois. Binnenkort zal ik op mijn Instagram ook delen wat ik al gedaan heb.

De eerst volgende opdracht die ik ga doen is inkleuren in één kleur. Dit betekend al mijn groene kleuren opzoeken en alleen die gebruiken om in de tekening een mooie tekening te krijgen met maar één kleur. Wil jij ook leuke tekenopdrachten maken koop dan nu Het grote Creachick doeboek op bol.com voor € 16,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC