grote doeboek

Het grote doeboek voor vakantiegangers

Het grote doeboek voor vakantiegangers is net zo leuk voor de thuisblijvers. De vakantiegangers reizen met het doeboek van land naar land en van stad naar stad. De thuisblijvers reizen via het doeboek naar allerlei verschillende plekken. Geloof me je gaat naar veel plekken wanneer je dit boek open slaat met doolhoven, kruiswoordpuzzels, woordzoekers en nog heel veel meer. Meer dan 100 activiteiten voor vele uren puzzelplezier!

grote doeboek

De look and feel van het grote doeboek voor vakantiegangers

De felle kleuren van de letters, het vlak en wat begroeiing komen je tegemoet in een lekker kleurtje. De rest van de kleuren is wat rustiger met de groen en aarde tinten. De kleuren van de voorkant zijn de kleuren die door heel het boek gebruikt worden. De felle kleur is hier en daar wat moeilijker leesbaar op het witte vooral als je in het zonnetje zit maar over het algemeen is het goed te lezen. Ik hou er wel van als een doeboek compleet van voor tot achter in dezelfde stijl is. Dit maakt het echt één geheel en niet losstaande pagina’s.

grote doeboek

Hoe is het grote doeboek?

Op de eerste pagina’s zie je een inhoudsopgave met wat je allemaal aan gaat treffen; stedentrips, natuurreizen, gastronomische uitstapjes, culturele reizen, avontuurlijke reizen, spirituele reizen, ontdekkingsreizen en wereldreizen. Echt aan iedereen is gedacht wat hij leuk vind aan reizen.

Hierboven en onder een kijkje in het boek. Als je dacht ontspannen aan het zwembad even wat puzzeltjes weg te werken dan heb je het mis. Mijn hersenen moet ik echt wel laten kraken bij de puzzels. Sommige puzzelvormen zijn nieuw voor me en moet ik echt even lezen hoe ze moeten. Andere ken ik maar dan hebben ze er een draai aan gegeven.

De draai aan een puzzel zie je hier beneden. Bij een woordzoeker heb je normaal dat er een woord staat en die moet je zoeken. Bij deze woordzoeker moet je de vraag oplossen en dat vormt het woord wat je moet zoeken in alle letters. Na de foto gemaakt te hebben ben ik aan deze puzzel begonnen. Echt super leuk om per land de inheemse fauna vragen te beantwoorden. Waar ik bij Nieuw Zeeland het antwoord direct weet moet ik bij Australië toch even nadenken. Wanneer ik deze mee zou nemen op vakantie zou je me hier menig uur in gaan vinden. Nu neem ik hem lekker mee naar balconia, lekker met het avondzonnetje nog even mijn hersenen aan het werk zetten.

Had jij vroeger het bobo vakantieboek of die van Donald duck? Ik wel en als ik goed zou zoeken dan moeten ze hier nog ergens in huis liggen. Die vakantieboeken van vroeger die zijn nu te makkelijk maar gelukkig is Uitgeverij Mus er en die maakt veel mooie dingen voor ons. Voor veel puzzelplezier en je hersens laten kraken is dit grote doeboek echt een aanrader. Niet alleen voor vakantiegangers want de thuisblijvers gaan op reis via dit boek. Wil je Het grote doeboek ook hebben? V0or 17,50 is hij te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus