spin

Het leven van de spin op ons balkon

Buiten schijnt nog af en toe het zonnetje heerlijk op het balkon. Even naar buiten met Donder en Mevrouw Mieps om van de laatste zonnestralen te genieten. Helaas is het balkon niet meer van ons. Er zijn nieuwe bewoners aanbeland. De spinnen. Geen kleintjes en niet één. Nee grote spinnen en minimaal een stuk of zes en hoe beter ik kijk hoe meer ik er zie.

Ik wil de spinnen hun rust geven en ze laten genieten van ons balkon maar dit betekend dat er voor ons maar weinig ruimte is. Weinig ruimte om op onze bank te zitten en te genieten van de laatste warme zonnestralen. Hier en daar verplaatsten we een spin om wat plaats te maken. De meeste laten we zitten.

Het voordeel van spinnen op het balkon is weinig tot geen vliegen in huis en dat is natuurlijk wel erg lekker. Met hun enorme webben houden ze alle vliegen tegen. Daarnaast zijn het leuke diertjes om te fotograferen. Wanneer ik dan inzoom zie ik de details die ik gewoon zo niet zie en dat is wel heel mooi om te zien. De onderste spin daarvan vind ik de rug echt prachtig.

De spin hieronder vind ik echt mooi, hij was zijn web aan het verstevigen Druk bezig om allemaal nieuwe lijnen te spannen. De details die ik hier zie kan ik normaal niet zo zien en gelukkig maar want dat zou betekenen dat de spinnen veel groter zouden zijn, nee blijf maar klein dan ben je al groot genoeg.

Op dit moment geniet ik dus van de spinnen op mijn balkon. Zo lang ze daar blijven en lekker rustig op hun web zitten vind ik het helemaal goed. Bescherm ons maar tegen de vliegen en geniet van ons uitzicht.