blogger

Het leven van een blogger

Tijdens mijn vakantie had ik een paar uren gereserveerd om te werken aan mijn blog want het leven van een blogger gaat gewoon door. Die paar uur werd bijna een hele dag. Terwijl ik bezig was zag ik wat het achter de schermen deed met mijn huis. Overal lagen stapels, spullen om foto’s mee te maken, extra attributen en dat gaf me gelijk foto’s voor achter de schermen.

Zo’n dagje foto’s maken gaat best een hoop werk in zitten. Ik wil niet allemaal dezelfde foto’s maar wel zo veel mogelijk op één plek blijven. Een sjaal, wat dennenappels, een plantje, veranderd de hele setting gelukkig. Het bijhouden van mijn blog vind ik erg leuk maar er gaat best veel tijd in zitten. Tijd die ik liever stop in het lezen van een boek of het kleuren van een plaat. Toch vind ik het werken aan mijn blog erg leuk.

Bij ons voor de bank staat een grote poef. Deze poef is bedoeld om lekker mijn benen op te kunnen liggen en voor Donder om lekker op te liggen. Maar zoals je ziet wordt deze ook als werkbank gebruikt. Ik pak er mijn pakketjes op uit, schrijf ideeën uit, pak boeken erbij waar ik foto’s van moet nemen. Het wordt één bende maar ik vind het een heerlijke plek om bezig te zijn.

blogger

Naast de bank en dus ook naast de poef staat een tafeltje. Op en onder dit tafeltje liggen boeken maar zoals je ziet ook ervoor wanneer ik bezig ben. Ik maak dan stapeltjes en leg er briefjes bij wat er mee gedaan moet worden. Hieronder zie je The friday five in de maak en een aantal recensie boeken die worden voorbereid.

Niet iedereen bij ons thuis is zo blij dat ik een blogger ben met de voorbereidingen die bij een blog komen kijken. Donder vind het maar wat vervelend als hij zijn plek op de poef niet kan innemen. Wanneer ik buiten dan ook nog met confetti ga strooien dan is zijn humeur gelijk top. Ja sommige foto’s worden op de grond van het balkon gemaakt. Een fijne lichte plek en zeker in de zomer een super plek om foto’s te maken.

Het nadeel is het allemaal weer opruimen en dan maar hopen dat alle foto’s goed gelukt zijn. Het voordeel is dat ik voor een aantal artikelen al wat foto’s voorbereid en zo is het makkelijker met de donker wordende dagen nog blogs af te krijgen met foto’s waar ik tevreden mee ben. De grootste ergernis van een blogger zijn denk ik wel geen goede foto’s kunnen nemen in de donkere maanden.