read list

Hoe komen boeken op mijn want to read list

Elk jaar, maand soms zelfs elke week of elke dag komen er boeken bij op mijn want to read list. Boeken die ik niet direct koop maar wel weet dat ik een keer wil lezen. Wil kopen wanneer mijn hoge te lezen boeken stapel op is.

Hoe komen er boeken op mijn Want to read list?

Boeken komen op mijn want to read list door meerdere manieren. De eerste grote bron van inspiratie zijn vriendinnen. Zo heb ik gemerkt dat Josianne wel veel boeken leest die ik ook gelezen heb of wil lezen dus hou ik haar aanbevelingen in de gaten. Zélia leest vaak ander soort boeken maar doordat ik zo divers lees heb ik door haar ook al een aardige lijst kunnen maken. Alyssa heeft sinds kort de leesflow weer te pakken en op haar goodreads heb ik al wat leuke aanraders voorbij zien komen.

Niet alleen vriendinnen inspireren me, nee Twitter is ook een bron van inspiratie. Het enthousiasme van bloggers maar de uitgeverijen kunnen er zelf ook wat van. Zo is A.W. Bruna, Lev, Rubinstein, Zomer & Keuning, Over Amstel en Boekerij een enorme aanrader om daar te volgen. Niet volgen als je portemonnee dicht moet blijven. Maaike die werkt bij Boekerij heeft al een hele stapel boeken op mijn want to read list gekregen en de boeken die ik daarvan al gekocht en gelezen heb waren dan ook zeker meer dan het lezen waard.

Rubinstein is er voor de mooie en fijne boeken, het jeugdsentiment en de leerzaamheid. Lev heeft me al geïnspireerd het afgelopen jaar met een aantal boeken die me aanzetten tot actie; mijn doelen stellen, dingen anders aanpakken en groeien. Zomer & Keuning heeft me al menig maal doen wegdromen bij de heerlijke boeken die ik van hun gelezen heb, de emails vol enthousiasme zijn terecht om de boeken die ze uitgeven.

Elke maand maakt ik een lijst op mijn blog met de boeken die uit komen en die op mijn lijst komen. Sommige boeken kan ik van de lijst afhalen doordat ik ze heb gekregen of gekocht. Andere boeken gaan van de lijst omdat ik mijn keuze heb bijgesteld en andere boeken blijven staan. Op het moment heb ik drie boeken op mijn lijst staan waar ik nog steeds erg benieuwd naar ben. Je ziet ze hierboven, dat zijn Enkeltje Ierland, Beweeg en Running Buddha.

Door wie laat jij je inspireren?