beated

I beated the bridges

I beated the bridges! Wat een mooi hardloopjaar heb ik achter de rug. Er zaten genoeg hobbels in onderweg maar wat heb ik genoten en PR’s gelopen. Gestreden, genoten, gebaald, getraind en veel los gelaten. 2016 is een mooi hardloopjaar geweest, leerzaam en een goede basis om verder mee te gaan in het nieuwe hardloopjaar.

Mijn hoofdfocus dit hardloopjaar; aan de start staan van de Bruggenloop en knallen. Hiervoor wilde ik me volledig inzetten en voor gaan daarom  besloot ik aan het begin van het jaar wilde ik aan vier wedstrijden deelnemen, maar uiteindelijk heb ik er negen gelopen. Negen wedstrijden, dat betekent vijf wedstrijden meer dan gepland. Van geen één wedstrijd heb ik spijt want wedstrijden zijn altijd leuk of leerzaam. Het begon met de Zandvoort Circuit Run die supervet is en waar ik een supersnelle 5 km liep op mijn nieuwe schoenen met Rianne langs het parcours die echt een super vette foto maakte.

De kwart marathon Rotterdam liep ik met Nicole en dat was een feestje, zigzaggen door de straten en langs alle mensen. Supporters Rianne, Zélia en Maaike aan de zijkant en door de mooie straten van Rotterdam dat blijft fantastisch. De run door het mooiste stadion van Nederland, de Feyenoord Foundation Fun Run – ooo wat was die leuk en goed geregeld. Mijn eerste wedstrijd na de operatie en dan over het heilige gras ja dat is speciaal. Bij de ZuidasRun in Amsterdam denderde ik door de straatjes in Amsterdam en dat vond ik zowaar heel erg leuk. Tijdens de Ronde van West werd de 5 km nog eens even flink aangescherpt met een tijd onder de 30 minuten en dat op een warme zomeravond. Wat super leuk was dat mijn ouders en zus erbij waren. Papa die hele gave foto’s heeft gemaakt.

De Dam tot Damloop volgde en die vond ik echt kut, ik kon er gewoon niet van genieten, niet mijn plaats, niet mijn loop, niet mijn weer nee niks voor mij deze run. Eindhoven dan, niet van plan een halve marathon te lopen maar he als je lichaam weer werkt dan kan je gaan voor de revenge, en wat één! Ik was ruim een kwartier sneller. Dit was door het overlijden van mijn opa kort daarvoor wel de meeste zware en beladen run. Het voelde als een moment van verwerken. Vrienden langs de kant en op het parcours, liefde voor hun allemaal. In november kon ik gaan genieten toen heel onverwachts de Zevenheuvelenloop op mijn pad kwam. Ik genoot van begin tot eind. Super zwaar met 5 km omhoog maar zo’n ontlading! En het jaar sloot ik traditiegetrouw af met de Bruggenloop. Waar de PR nog even werd aangescherpt en dat na een week ziek zijn. Ik genoot maar het ook zwaar, maar wat was het top om hem in Rotterdam af te sluiten en samen met Nicole waar ik dit jaar veel mooie momenten mee heb beleefd.

I beated the bridges, het doel is gehaald , sneller dan in 2014, genoten op en top een betere afsluiting kon er niet zijn van mijn hardloopjaar.

Een terugblikken op de prestaties van afgelopen jaar is zo fijn. Je blikt even terug en ziet echt goed wat je hebt gedaan. 2016 is een jaar geweest waarin ik veel heb geleerd, ben gegroeid, en heb leren luisteren naar mezelf. Belangrijkste lessen: rustig aan betekent sneller worden en ik ben tot meer in staat dan ik zelf denk. In het begin van het jaar liep ik heel rustig. Ik merkte later dat dit dus echt resultaat heeft, want ik werd sneller en sneller en dat terwijl ik niet speciaal op snelheid trainde. Hardlopen leert me zo veel over mezelf, over wat ik kan, wat ik wil, wat ik niet wil. Elke run, training of wedstrijd probeer ik te genieten, te ontspannen en er wat van te leren. Wanneer ik terugkijk op het afgelopen jaar ben ik trots op wat ik heb bereikt. Het is geen gemakkelijk jaar geweest. Door het hardlopen blijf ik sterk, blijf ik mezelf en zo veel meer. Wat ik het afgelopen jaar heb bereikt heb ik mede te danken aan Rianne, Tijn, mijn ouders en Just keep running. Zonder hun directe steun was me veel niet gelukt.

Het jaar sluit ik af met rustige rondjes hardlopen. Langzaam aan zodat er in het nieuwe jaar weer opgebouwd kan worden. Even wat rust na gekke maanden, weken en dagen. Op naar een nieuw jaar met nog meer mooie momenten.

Hoe was jouw hardloopjaar?

 

Bewaren