I will beat the bridges

I will beat the bridges 2016 april

Wat een fantastische hardloopmaand. Een maand met de kwart marathon, lekkere loopjes, nieuwe kleding en nieuwe inschrijvingen. Lees je mee hoe mijn afgelopen maand was. Een nieuw I Will beat the bridges verslag.

3 april Eerste warme run van het jaar

Zondagochtend 10:00 sta ik buiten. De kleding aan die ik tijdens de kwart marathon aan wil. Even testen hoe het voelt. Op het programma 8 km met een tempo van 7 min per kilometer. Ik zag een beetje op tegen deze run maar ga van start. Ik start veel te snel, althans sneller dan ik wilde en sowieso zou ik graag rustig willen starten en steeds sneller gaan maar ik vind het lastig om rustig te starten. Na drie kilometer krijg ik best last van de warmte, zo niet meer gewent. Toch hobbel ik lekker door, door de parken en weilanden en bij 8 km zet ik mijn horloge op stop en wandel de laatste kilometer richting huis.

6 april Niet willen en dan toch opeens gaan

Het is woensdagavond, hardloopavond maar enorme regen en geen zin. We eten vroeg en ik zit op de bank. Dan om net na 8 uur spring ik op en kleed me om. Doei ik ben hardlopen. Ondergaande zon en 5 km in 34:21 heerlijk. Een lekkere hardlooplogica met geen zin en dan opeens gaan.

9 april Genieten en vrijwilliger tijdens het marathonweekend

Het is marathonweekend yeah eindelijk! De spanning zijn aanwezig en het enthousiasme ook. Om 7 uur in de ochtend sta ik buiten om een ongepland rondje te gaan hardlopen. Geen muziek, geen mensen alleen ik de vogels en de zon die opkomt. 3 km en even de spanning eraf gelopen voor de volgende dag. Nu is het tijd voor mijn vrijwilligerswerk.

10 april Kwart marathon Rotterdam

De kwart marathon van Rotterdam ooo wat was die fantastisch. Samen met Nicole over het parcours nog meer genoten als de jaren ervoor en mijn tijd zo prachtig. Als ik eraan terug denk verschijnt er nog steeds een grijns op mijn gezicht.

14 april Krampen na mijn topprestatie

Normaal na een wedstrijd doe ik de run erna het wat rustig aan. Dat was nu mijn plan ook. Ik merkte na ongeveer een kilometer dat mijn kuiten steeds minder fijn aan gingen voelen. Ze voelden dik en gespannen. Dus ik wisselde hardlopen af met wandelen en het laatste stuk wandel ik naar huis. Toch 3.9 km op de teller.

17 april Verzopen in de eerste kilometer

Nu gaan of later gaan? Tijn stuurt me naar buiten. Dat heb ik geweten. In de eerste kilometer krijg ik een regen hagelbui over me heen en ben ik zeik en zeiknat. Ik loop door en door en door op een bepaalt punt bedenk ik echt dat ik het wel gehad heb met mijn koude shirt maar toch loop ik zo lekker dat ik doorga. Met 8 km ben ik thuis en heb ik ondanks de enorm zeiknatte eerste kilometers heerlijk gelopen.

23 april Eerste probeer rondje

Maandag hebben ze in het ziekenhuis wat uit mijn schouder weggehaald na een week op de bank hangen wil ik weer erg graag hardlopen. Natuurlijk ga ik niet gelijk voor een snel en lang rondje. Even twee kilometer om te voelen hoe het is. Ik ben zo blij mijn hardloopschoenen weer aan te hebben ook al is het voor een kort stukje. Ik voelde mijn schouder, ja maar wat was het lekker even te zijn geweest.

24 april Een kilometer erbij

Ook de volgende dag sta ik buiten. Nog een rondje hardlopen. Een kilometer erbij. Mijn tempo ligt een stuk hoger dan de dag ervoor en het gaat lekker. Na 3 km voelt het of ik nog even door kan gaan maar ik stop ermee. Verstandig zijn en het laatste stuk naar huis wandel ik.

27 april Koningsrondje

Koningsdag dus een koningsrondje! In mijn oranje kika shirt een rondje hardlopen. Weer een kilometer erbij vandaag maar wat een drama. Mijn hartslag lag veel te hoog, ik vond het benauwd en dat terwijl het best koud is. Ik maak wel mijn rondje af en vind het heerlijk dat ik weer geweest ben.

Nieuwe kleding

Na de kwart marathon kocht ik een hardloopsetje cadeau voor mezelf. Twee korte broeken Adidas en Under Amour. Een shirt van Adidas en later heb ik nog een top van adidas besteld zodat het matched met het broekje. Met de lange trainingen in het vooruitzicht zijn de korte broeken wel handig.

I will beat the bridges

Inschrijvingen

Na het zien van een update van de Feyenoord Foundation Funrun heb ik me ingeschreven voor de 10 km afstand, inclusief Feyenoord shirt. Oeps dit was niet de bedoeling maar wel erg leuk. Een run door de kuip voor de derde keer ja dat wil ik! Daar ga ik van genieten niet een tijd lekker genieten van 2 rondjes door de kuip in een Feyenoord shirt en dan een medaille in ontvangst nemen die ik gewoon moet hebben.

Dit was niet de enige inschrijving die ik niet zou doen en toch gedaan heb. Nee ik heb me aan nog meer regels niet gehouden. In het begin van het jaar kon je lezen wat mijn doelen zijn voor dit jaar. Mijn letterlijke zin : “Geen halve marathon voor mij dit jaar maar maximaal 15 km in een wedstrijd. ” Niemand mocht mij ompraten iets te doen wat ik niet wilde. Maar wat nou als ik de persoon ben die iets wil. Weer hardlopen op een plek waar ik eerder ben geweest, weer afstanden maken en genieten van de lange afstanden. Ik mis de lange afstanden, oke behalve met het enorme enorme slechte weer. Wanneer iets in mijn hoofd komt wat ik leuk vind en het enige wat er gebeurt is dat er een enorme glimlach ontstaat dan moet ik hiernaar luisteren toch? Ja ik heb het over afstanden maken meer dan 15 km. Opbouwen naar de halve marathon. Om specifiek te zijn Op 9 oktober loop ik mijn tweede halve marathon en voor de tweede keer in Eindhoven. Een pay back maar ook de stad waar ik mijn tweede wil lopen. Waarom? De sfeer was top, zoveel bekenden die meelopen en ik vond het een fijn parcours.

Mijn maandelijkse verslag blijft gewoon I will Beat the bridges heten ondanks ik naast de uitdaging sterk aan de start van de bruggenloop staan nu ook de halve marathon als doel erbij heb blijf ik bij deze naam. Een mooie naam voor dit mooie hardloopjaar.

Bewaren

Bewaren