I will beat the bridges 2016 - februari

I will beat the bridges 2016 – februari

Een maand voorbij en weer hard getraind voor mijn doel I will beat the bridges 2016. Op mijn telefoon prijkt inmiddels een dagen teller en die telt af naar de Bruggenloop. Zo zie ik hoe dichter en dichter bij mijn doel komt, nog zat dagen te gaan, we kunnen nog zelfs spreken van maanden dus ik maak me niet druk. Heerlijk vind ik het dat ik kan zien over hoeveel dagen het is. We gaan eens even terugblikken op de maand februari want voor het december is moet er toch nog een hoop gebeuren.

Naast de dagen teller tot de Bruggenloop staan er nog twee andere aftellers op. Eigenlijk drie maar die derde teller is een teller die oploopt maar daar vertel ik een andere keer over want die gaat niet over hardlopen. De twee andere tellers tellen ook af naar een hardloopwedstrijd naar de 1/4e marathon van Rotterdam en de Zandvoort circuit run. Ja een wedstrijd erbij en daar heb ik zoveel zin in, ik zal er zo meer over vertellen.

Om terug te blikken op de afgelopen maand pak ik daar gelijk ook maar even mijn lijstje bij wat ik opstelde aan het einde van januari.

  • Twee keer in de week sportschool
  • Twee keer in de week hardlopen
  • Minimaal één keer in de week yoga
  • Zes minuten touwtje springen
  • Drie minuten traplopen
  • Twee keer in de week wandelen minimaal 15 minuten

Al deze punten kan ik afvinken en dat voor elke week. De week dat ik niet buiten liep heb ik extra gelopen in de sportschool en dat telt ook. Hardlopen deed ik zelfs in de avond uurtjes, in de regen en in de kou. Touwtje springen en traplopen is in de regen ook niet verkeerd, er kijken mensen wat gek naar me maar hé ik heb mijn doel voor die dag weer gehaald. En weet je wat, ik heb ervan genoten.

Op zondag 7 februari heb ik zo’n fijn rondje gelopen. ‘s Ochtends vroeg sta ik klaar voor mijn 5 km-loop. Ik wil de druk niet te groot maken, dus ik besloot na elke kilometer er een kilometer aan vast te plakken. Klinkt wat makkelijker. Zo ga ik dus van start. Bij de eerste kilometer ben ik tussen de weilanden beland en ga ik voor mijn tweede kilometer richting de surfplas. Het gaat lekker en hier en daar begroet ik onbekenden. Het bruggetje over en het pad met de lantarenpalen over om richting de drie kilometer te gaan. Daar slaan mijn twijfels even toe, ga ik die 5 km wel halen, kan ik het nog zonder te wandelen? Ik moet wel een pad nemen dat niet langs huis komt. Ik maak een lus richting het park en ga zo richting kilometer 4. Het punt waar ik nog maar 1 km van huis verwijderd ben weet ik precies en hij is daar voor me. Het stuk richting de 5 km krijg ik vleugels, ik ben gelukkig en weet dat ik het ga halen. Als ik nu al dit heb afgelegd, dan ga ik zeker niet meer wandelen. Oversteken, stukje rechtdoor, links, schuin de weg over en de laatste paar honderd meter. Ik voel de grijns op mijn gezicht en ik ben ontzettend gelukkig. Het is gelukt na een lange tijd weer 5 km aan één stuk te lopen en in nog een lekkere snelheid ook.

Heel deze eerste week van februari ging goed en dat kwam door wat nieuws, althans nieuws voor dit jaar. Ik was weer gaan plannen. Plannen wanneer ik ging trainen en wat ik ging doen. Plannen werkt dus echt. Het is een mindset; dit ga ik vandaag doen en dit wil ik bereiken. De daarop volgende weken plan ik elke zondag mijn week in. Natuurlijk mocht er hier en daar geschoven worden. Helemaal niet er om één training te verschuiven maar niet meer en dat werd het ook niet.

Woensdag 10 februari was ik niet wezen hardlopen maar naar de sportschool gegaan, de reden was enorme regenbuien. Ik ben niet van suiker, zeker niet maar met één voet buiten en dan al zeiknat zijn nee sorry dan sla ik over. Het nadeel van trainen in de sportschool is dat het hardlopen niet uit mijn hoofd gaat dus donderdagochtend wist ik al wat ik die avond zou gaan doen. In de middag kreeg ik nog meer zin want toen hoorde ik dat ik voor Just keep running mee mag doen aan de Zandvoort circuit run in het team bloggers van Odlo! Ik ga weer 5 km “racen” over het circuit en dit keer in een team. Super vet! Ik heb er echt zoveel zin in en dat was te merken want in de avond liep ik een heerlijke interval training en de high bleef lekker lang hangen.

De rest van de maand gingen de trainingen ook goed. De trainingen op vrijdagavond in de sportschool hadden wat beter gekund maar ondanks dat ik geen zin had ben ik toch geweest en dat is ook wat. Ik heb zelfs weer gelijk na mijn werk een rondje gemaakt. woensdag 24 februari was het een heerlijke dag en ik had mijn hardloopspullen bij me. Op woensdag staat altijd een interval ingepland maar dit keer ging ik gewoon 3 km genieten van de mooie blauwe lucht en de zon in mijn gezicht. Ik kan niet wachten op meer van zulke avonden want dat is toch genieten. De interval moest ook nog gedaan worden die week dus zaterdagochtend na mijn 6 minuten touwtjespringen en 3 minuten traplopen ben ik sprintjes gaan trekken. 100 meter sprintjes en 100 meter rust en dat over een afstand van 2 km. Heerlijk en gewoon in die 100 meter de 4:10 per km aangetikt, niet dat ik het een kilometer vol hou maar wel een stukje.

De een na laatste dag van de maand, ga ik 6 of 7 km hardlopen, gaat het lukken. Het zonnetje schijnt en ik loop richting de weilanden. Muziekje aan en rustig aan. Ik besloot om een andere route te lopen dan ik in mijn hoofd had. Heerlijk was dat even op terrein waar ik sinds mijn halve marathon training a niet meer geweest was. Het zag er nog net zo mooi en rustig uit als toen en dat was genieten. Na de 5 km mocht ik van mezelf wandelen als ik de 6 km had gehaald, toch deed ik dat niet ik ging door. De zevende kilometer ging wat langzamer maar ik liep hem helemaal uit en wat denk je ik stopte niet. Mijn favoriete hardloopnummer hoorde ik dus ging ik nog even door en dat even werd tot de 8 km! Yes ik ben de 5 km grens nu echt voorbij wat heerlijk.

Aan mijn foto’s en aan mijn verslag kan je denk ik wel uit opmaken dat het de goede kant op gaat. De snelheid is er zeker nog niet maar de kilometers worden weer gelopen en daar ben ik zo enorm blij mee. Op naar een lekkere nieuwe maand waar de zon meer en warmer mag gaan schijnen en ik een enorm leuke dag ga hebben in Zandvoort.

Op instagram hashtag ik mijn trainingen met #Iwillbeatthebridges2016 dus ben je benieuwd hoe het gaat volg me dan via Instagram @Donderdesign en je blijft op de hoogte.

Bewaren