I will beat the bridges 2016 - januari

I will beat the bridges 2016 – januari

I will beat the bridges 2016 is mijn motto voor dit jaar want aan het einde van het jaar wil ik mee kunnen doen met de Bruggenloop. Elke maand kijk ik terug op de maand en hoop ik steeds dichter bij de 15 km te komen en weer lekker op ritme te komen. De eerste maand zit er bijna op en ik moet eerlijk zeggen er is nog een lange weg te gaan.

De afgelopen maand kom ik maar moeilijk op gang, ik moet er echt weer even inkomen. Na een rustige periode na de halve marathon is het weer mijn draai vinden welke manier ik wil trainen en heel eerlijk de zin ontbreekt zeker op sommige dagen. Neem vorige week zondag, heel de dag is het grijs, mistig, miezer echt totaal niet leuk weer en niks vrolijks als ik naar buiten kijk en ik heb wat vrolijks en inspirerends nodig. Wanneer het trainen nog niet al te lekker gaat zijn dat dus niet makkelijke dagen om naar buiten te stappen en aan de slag te gaan. Zondag ging ik nog wel even voor een wandeling maar meer kwam er ook niet uit.

I will beat the bridges 2016

De afgelopen maand heb ik ook lekkere trainingen gehad gelukkig. Zo liep ik een heerlijke 3 km in de avond die totaal niet verwacht was en ben ik in de sportschool aan de slag gegaan met een nieuw schema. Twee keer heb ik al 6 minuten staan touwtje springen gevolgd door drie minuten traplopen en ik heb weer een yoga video gedaan. Het touwtje springen en traplopen door ik thuis voor de deur en zelfs toen het gesneeuwd had kon ik dat precies nog op een leeg plekje doen. De sprintjes die ik erna wilde doen werd een kilometer lekker door de kou hobbeelen.

Het gaat allemaal wel weer komen, de zin, de energie en de conditie want alles lijkt op het moment een beetje kwijt maar ik heb er ook wel zin in maar precies op de verkeerde momenten. De momenten dat ik er zin in heb zijn de momenten dat de zon schijnt en ik aan het werk ben of wanneer er een enorme ijsbaan door het hele dorp heen ligt. Ik moet weer een beetje strenger voor mezelf worden kwa planning en minder streng met presteren, eerst het doen dan tijden en afstand weer bekijken, loslaten dat er bijna een 10 km is en gewoon gaan en genieten.

I-will-beat-the-bridges-2016---januari-3

Het is dit keer een kort overzicht, volgende maand hoop ik wat meer over mijn vorderingen te kunnen vertellen want er moet echt getraind gaan worden want de 10 km in april wordt ook niet vanzelf gelopen. Hoe ik dit hoop te gaan aanpakken is als volgt.

  • Twee keer in de week sportschool
  • Twee keer in de week hardlopen
  • Minimaal één keer in de week yoga
  • Zes minuten touwtje springen
  • Drie minuten traplopen
  • Twee keer in de week wandelen minimaal 15 minuten

Als ik dit bovenstaande aan het eind van de maand februari elke week gedaan heb ben ik enorm blij, we zullen het zien, ik ga er in ieder geval heel erg mijn best voor doen want ik wil me weer fit voelen en lekker genieten van het hardlopen en zeggen ik ga ff een rondje, doeiiiii.

Bewaren