juni

I will beat the bridges 2016 juni

Juni dat betekend nog 6 maanden tot de bruggenloop en 4 maanden tot de halve marathon van Eindhoven. De serieuze trainingen moeten dus echt gaan beginnen. Waar ik dat vorig jaar met gemak oppakte door het perfecte weer hebben we nu regen, regen en nog meer regen. Wanneer het droog is dan is het benauwd en moeilijk. Maar de trainingen zijn weer verricht deze maand.

De Daily Mile Challenge

De maand kwam wat moeizaam op gang want de hooikoorts was nog zo erg aanwezig maar de daily mile chalenge ging van start. Ondanks mijn gesnotter en genies wil ik hardlopen. Ik bedenk me dat het dan het beste is zo vroeg mogelijk te doen aangezien ik dan nog energie heb. Voor het eerst sta ik dan ook voor dat ik ga werken buiten in mijn hardloopoutfit. Ik kan gelijk een doel van dit jaar afvinken; voor 7 uur hardlopen. Het wordt een rondje van 3 km en wat kost me dat een moeite. Ik ben enorm kortademig en dat maakt het er niet makkelijk op. Het vele genies en gesnuit werken ook niet mee maar het voelt wel lekker om bezig te zijn. De logica is er niet maar mijn eerste run zit erop van de maand juni.

Het was lekker om zo vroeg op pad te gaan, toch voelde het in de avond vreemd om niet meer te hoeven, bijna had ik nog een keer gegaan. Ik zeg bijna want ik weet dat het niet verstandig voor mijn lichaam zou zijn geweest. Donderdagavond staat het tweede rondje gepland. Weer 3 km en gelukkig voelt het al iets beter als de dag ervoor.

Vrijdag gaat het alweer een klein beetje beter en rijden we na het werk richting de sportschool. Na een warming up opnde fiets pakken we onze spullen en gaan naar buiten. Buiten is niemand en het is er zo lekker. We doen er oefeningen en genieten van het weer. Er moet nog een mile hardlopend volbracht worden dus gaan we buiten de hekken heen en weer hobbelen. Ja je leest het goed we. Rianne rent kleine stukjes mee. Echt zo leuk. Terwijl we bezig zijn merk ik dat mijn benen niet fijn voelen en maak een keuze. Geen 30 day challenge voor mij op dit moment. We wandelen nog heel even en dan stoppen we ermee voor de dag. De daily mile challenge stopt hier en dat vind ik goed ik vind dit niet verstandig om mee door te gaan

Het weekend ben ik wezen hardlopen om de zevenhuizerplas echt prachtig en een route die ik vaker moet doen.

Snelle Intervals

Dinsdagavond 7 juni was ik een beetje klaar met mezelf ik wilde hardlopen maar was zo kort ademend dat het niet fijn voelde in alles wat ik deed. Eerst maar even eten en stomen en dan zien we erna wel of ik nog wat doe. En wat denk je het gaat regenen. Het verdampt voordat je de druppel voelt maar het blijft regen en ik voel het opklaren. Dus ik kleed me om. Hardloopschoenen aan en ga richting de dijk. Ondertussen bedenk ik dat een interval wel lekker zou zijn. Dus ik stel mijn horloge in en start. Ik haal gewoon adem en kan snelheid maken wat is dat lekker zeg. Na de interval hobbel ik uit naar huis 6 km in …. wat?! 39:34 ooo wow dat is super snel. En dat terwijl ik nog genoten heb van mijn uitzicht. Heerlijk dit. Ik zweet me kapot want ja dat gaat stromen terwijl ik stop hoe vreemd maar wat was het lekker. Ik heb zelfs geen één keer gedacht dat ik niet meer kon.

6 km interval op een zaterdagavond 18 juni om 22:00 ja hardlopers zijn gek. Na 5 minuten warmlopen zette ik mijn interval aan nog één keer één minuut tempo en twee minuten rustiger door hardlopen. Het was nog best licht buiten en langzaam werd het donker. De temperatuur was perfect en elke minuut dat ik in tempo mocht ging lekker. Ik merkte wel dat ik sommige kilometers niet heel snel ging maar dat lag ook zeker aan waar ik liep. Wanneer er veel bochten in mijn minuut zit dan gaat het een stukje langzamer. Dat zag ik terug op de rechte stukken. Tien keer één minuut weer volbracht ik kan de volgende training een level omhoog.

Na deze twee snelle intervals gaan de trainingen zwaarder worden en liep ik vorige week al 8x 2 minuten en dat kon ik zeker merken maar het voelt wel heerlijk die snelle trainingen. En mijn tempo lag nog wel best lekker hoog dus tevreden kwam ik na 7 km thuis.

Speedmasters

Zondag 12 juni moest het gebeuren. Dan wilde ik lekker lopen tijdens de Zuidas Run. Zoals je kon lezen in mijn wedstrijdverslag is het perfect gegaan en na de run heb ik mijn schoenen omgedoopt tot mijn speedmasters. Ik hou van mijn speedmasters, ze maken me vrolijk in kleur maar ook wat ze met mijn voeten doen. Ik geniet nog steeds na. Een run die niet gepland stond om iets speciaals mee te doen behalve genieten en dan eindigen met een tijd die lekkerder is dan lekker dat is zo fijn. De magische 30 komt voor de 5 km ook dichterbij.

Rotterdam Running Crew

Er stond nog een leuke run op de planning. Een run met de Rotterdam Running Crew. Dit keer het Sparta stadion en Spangen een mooie run waar later meer over zal volgen.

Waar blijven de lange afstanden?

De lange afstanden voor de halve marathon wanneer worden die gelopen? Nou die afstanden gaan komen. Ik heb afgelopen zaterdag met veel tegenzin mijn eerste duurloop gedaan van 8 km en hierna gaan de kilometers alleen maar omhoog voor de lange duurlopen met een minimum van 10 km. Waarschijnlijk zullen er nog een aantal moetjes bij gaan zitten maar ik ga er vol voor vanaf nu en heb er enorm veel zin in. Ik zie progressie in mijn kunnen. Niet alleen zie ik dat zelf ook de cijfers op mijn in mijn trainingsoverzicht lat dat zien. Ik zie de progressie in de cijfertjes en ben benieuwd hoe die staan over een paar weken en maanden. Mijn schema is af en daar ga ik mee werken. Ja ik zal af en toe wat schuiven want er is meer dan hardlopen, ja echt waar ik wil af en toe echt wel wat anders hoor maar de trainingen moeten gedaan worden en er moet genoten worden.

De sportschool

Ja in de sportschool wordt er nog hard getraind en gaat er nog harder getraind worden. Met een nieuw schema ben ik vooral te vinden in het krachthonk. Zo enorm wennen om daar te gaan staan met mijn mini gewichtjes maar gelukkig is het op een vrijdag vaak rustig en maandag duw ik me er gewoon tussen.

Hoe was jouw actieve maand? Doelen behaald? Plannen gemaakt?

 

Bewaren