I will beat the bridges 2016

I will beat the bridges 2016 – maart

Wat heb ik een heerlijke hardloopmaand gehad. Ik heb weer kilometers gemaakt, veel gelukkige momenten gehad, nat geregend, genoten van de eerste zonnestralen en als hoogtepunt de Zandvoort Circuit Run. De eerste wedstrijd van het jaar is weer gelopen en zo ook mijn eerste 5 km wedstrijd. Toch miste ik iets, maart de maand waar ik al twee jaar de 10 km heb gelopen bij de CPC in Den Haag dit jaar volgde ik de meiden op de app en baalde dat ik er niet bij was. Volgend jaar sta ik er weer aan de start en ga ik weer lekker door Den Haag lopen, sommige wedstrijden zijn nu eenmaal traditie aan het worden. Laten we kijken hoe het deze maand is gegaan.

Het trainen gaat weer erg lekker. Er zit weer een duidelijk ritme in en wat is dat fijn. Twee keer in de week naar de sportschool, drie keer in de week hardlopen en daarnaast nog oefeningen. Soms elke dag en soms sla ik een dag of twee over. Net waar ik zin in heb of tijd voor heb zo doe ik het met mijn oefeningen.

I will beat the bridges 2016

Interval trainingen het is dat ze zorgen dat ik sneller wordt anders zou ik ze zeker niet doen. En toch zou ik ze ook wel weer missen. Mijn eerste intervaltraining van de maand daar heb ik vreemd genoeg nog zin in ook en dat is te merken want net thuis van werken kleed ik me om en stap ik weer naar buiten. Om mijn spieren een beetje op te warm loop ik eerst vijf minuten warm. Ik loop richting de dijk zodat ik nog even een heuvel op moet lopen en daar bovenaan is het precies vijf minuten van mijn huis vandaan. Ik zet mijn intervaltimer aan en ga van start 10x 1 minuut zo snel mogelijk en 1 minuut dribbelen. Tijdens deze interval komt de normaalste gedachte omhoog “Ik kan niet meer” Natuurlijk doe ik gewoon alle 10 de rondes voordat ik aan mijn 5 minuten uit dribbelen begin. Terwijl ik uitloop denk ik terug aan dat stukje waar ik dacht niet meer te kunnen. Ik lach erom want nu kan ik zo nog een stukje doorhobbelen. Intervaltrainingen doen veel met mijn gedachtes ik wil opgeven en doorgaan, harder en zachter en uiteindelijk blijkt dat ik nog meer kan dan ik uiteindelijk dacht.

I will beat the bridges 2016

Een mooie zaterdagochtend in maart die ik later dan gepland mijn bed uitkom maar toch gelijk actief instap. Zes minuten touwtje springen, drie minuten traplopen en dit keer 3 km hardlopen. Na deze heerlijke warming-up besloot ik dit keer om 3 km te gaan hardlopen. Ik wilde een rustig tempo maar het wilde niet echt rustig gaan. Dit kwam mede door de berg honden die ik tegenkwam. Wanneer leren die beesten nou eens van mij weg te blijven. Ik ging zelfs een stukje off road voor de fun en drie grote honden. Dat off road was niet zo’n goed plan. Het was nat, koud en blubberig en geen idee waar het te blubberig was door de bevriezing. Wanneer ik sshhlppp hoorde wist ik dat het te laat was. Met vieze natte voeten bereik ik de weg weer en loop verder over het asfalt.

I will beat the bridges 2016

Eenmaal thuis douchen en omkleden om richting Rotterdam te gaan en oa onderstaand shirt aan te schaffen. Een Run RDM shirt van de Rotterdam marathon. Ik vind ze echt vrolijk en leuk en de shirts zitten lekker. Nu duimen op mooi weer in Rotterdam dan kan ik het shirt ook dragen bij de kwart marathon.

I will beat the bridges 2016

Niet elke training is deze maand lekker gegaan. Eén van de woensdagen kwam ik erg moe thuis. Het was op het werk een zware dag geweest, niet zwaar van het werk maar zwaar vanwege de dingen die gebeurde die dag en het vele gezeur. Ik wilde niks anders dan even lekker lopen en mijn hoofd leeg maken. Je kan het denk ik al raden, dat lekker lopen gebeurde niet. 2.8 km wist ik eruit te krijgen. Ik probeerde nog een interval te doen maar die mislukte helemaal. Wanneer ik zulke trainingen heb en na 2 km voelt het nog steeds niet lekker dan zit er maar één ding op en dat is omkeren en naar huis. Gelukkig had ik wel genoten van het uitzicht want een ondergaande zon blijft toch elke keer mooi. Ik heb wat kilometers gemaakt en dat voelde toch goed dat ik wel gegaan ben en niet op de bank ben neergeploft.

I will beat the bridges 2016

Trainingen die slecht gaan kunnen de volgende alleen maar beter maken en dat was zo dus zaterdag ook het geval. 6 minuten touwtje springen met mijn hoofd in de zon lijkt zo voorbij te gaan. De 3 minuten traplopen in de schaduw is even lekker verkoelend en ook zo voorbij en mijn coördinatie op de trap gaat steeds beter. Na deze warming-up nog even een rondje hardlopen van 3 km. Het zonnetje schijnt zo lekker dat ik zin heb om over de dijk te lopen met mijn gezicht in de zon en daarom ga ik de dijk omhoog, langs het zwembad en kijkend over de Lek. Voor ik het weet ben ik al 2,5 km onderweg. Dan sta ik voor een keuze, teruggaan of doorgaan richting mijn ouders. Ik kies om door te lopen want een keer moet ik mijn fiets toch weer hebben. De geplande 3 km werd 4.5 km, een glas water en een mandarijntje kreeg ik voordat ik op mijn fiets stapte om richting huis te fietsen. Vol energie kwam ik thuis aan. Wat was dit genieten zeg.

De volgende ochtend sta ik weer vroeg naast mijn bed. Dit keer om een afstand te gaan hardlopen. Ik begin rustig en loop richting de weilanden. Het zonnetje schijnt lekker en verwarmd me, het waait op sommige stukken best hard en die wind is flink koud het is maar wat fijn dat die zon zich laat zien. Ik loop lekker rustig met een gemiddelde pace van rond de 7:10 per kilometer. Super lekker als ik dat vol kan houden. Ik loop zo heerlijk te genieten dat ik terug denk aan eerdere trainingen. Bijna al mijn trainingen vinden plaats op de plekken waar ik nu loop en dat geeft gelijk mooie herinneringen. Wanneer ik 7 km heb gelopen ga ik versnellen. Kilometer 8 loop ik in 6:59, kilometer 9 in 6:43 en kilometer 10 in 6:45. 10 km. Ik had de laatste kilometers er een mooie versnelling inzitten en dat voelde lekker. Bij 10.55 km kwam ik thuis aan.

I will beat the bridges 2016

De trainingen in de sportschool verliepen best lekker en hier en daar deed ik af en toe wat anders dan anders. Voor de afwisseling even een andere oefening even uit de routine en dan de andere training weer aan het schema houden. Door even wat anders te doen wordt het niet saai en blijf ik goed trainen. Ik merk dat ik sterker wordt en de oefeningen iets makkelijker worden.

I will beat the bridges 2016

Dan op een woensdagavond tijdens mijn training voelt het niet goed. Mijn schoenen lijken wel op over en uit. Wat voelt dat vreemd. Ik besluit dan ook die zaterdag nog naar Star shoe te rijden in Zoetermeer. Oordeel; mijn schoenen zijn over en uit, overleden en dat één dag voor de zandvoort circuit run te horen te krijgen is niet top. Maar eerst maar eens heel en weer lopen, op de glasplaat staan een afdruk van mijn voet laten maken schoenen passen en een zooltje met een aanpassing erin.

I will beat the bridges 2016

Mooie blauwe Brooks aan mijn voeten. Op aanraden van Tijn doe ik gelijk thuis een testrondje en daar ben ik blij mee. De schoenen zitten goed maar de veters moesten hier en daar nog wat gesteld worden voor ik ze aan kon gaan doen in Zandvoort.

I will beat the bridges 2016

En dan staat mijn eerste 5 km wedstrijd voor de deur. Vreemd eigenlijk 8.6 km 10 km 15 km en 21.1 km allemaal gedaan in wedstrijdverband maar nog nooit de 5 km. Eens moet de eerste keer zijn en het was gelijk een goede. Wat was dit een te gave dag en wat heb ik heerlijk gelopen. Mijn hele verslag van de Zandvoort Circuit Run kan je hier lezen.

I will beat the bridges 2016

Woensdag sta ik weer buiten om een rondje te gaan hardlopen. Dit keer in zones elke kilometer een zone hoger en wauw ik was verbaasd mijn hartslag was heel laag voor mijn doen. Dat mag van mij zo blijven want dat voelde wel heel goed en ook fijn om te zien.

I will beat the bridges 2016

Afgelopen zaterdag was een dag waar ik heel veel zin in had. Hardlopen met de meiden en heer van Just Keep Running in het Kralingse bos. Wat hebben we genoten, ja er stond een enorme wind en die was vooral op de steigers te merken maar het was heerlijk elkaar te zien en te spreken (al doen we dit al elke dag op whatsapp hhaha maar in het echt is het toch veel leuker) Nog wat eten, drinken, nog meer kletsen en foto’s maken en dan is het toch tijd om afscheid te nemen. Maar gelukkig niet voor lang want een aantal zie ik alweer over twee weken in Rotterdam.

I will beat the bridges 2016

Dan stond er voor mij nog een laatste test voor Rotterdam op de planning. 10 km hardlopen. Ik wilde op een tempo van 7 minuten per kilometer maar dit liet ik los. Het weer was nog wild. Het waaide enorm dus ik besloot ervoor om gewoon te gaan hardlopen en te stoppen bij 10 km. Ik ben de dijk opgegaan en heb die helemaal uitgelopen dat is bijna 4 km met wat bochtjes in het park op de weg terug en een stuk over de provinciale weg kom ik aan wat meer meters om zo niet een extra lus te hoeven maken. Het was enorm zwaar maar het hele stuk heb ik hardlopend volbracht ondanks dat ik het op sommige stukken toch echt niet meer zag zitten. Wanneer je bijna aan het einde bent en je krijgt een kilometer lang volle tegenwind dan wil je niet anders dan stoppen maar ik doe het niet want ik moet hetzelfde stuk ook wandelen.

Vandaag de een na laatste dag van de maand staat er nog een training op de planning. De Garage run met de Rotterdam Running crew dus nu hopen op een normale werkdag dan sluit ik me vanavond aan bij de 6 km groep.

Hoe ging jouw hardloopmaand?

Bewaren