bridges

I will beat the bridges 2016 mei

De afgelopen maand was geen makkelijke maand wat hardlopen betreft. Ik had zin om te hardlopen maar elke keer was de stap naar buiten zo lastig. De stap van de bank af richting de kast om me aan te kleden. Vanaf daar was de stap naar buiten weer lastig maar toch heb ik de meeste trainingen voltooid hoe ik wilde en zelfs meer. Alleen afgelopen weekend schoot het trainen erbij in hoe ik het gepland had maar een leuk uitje met papa kon ik natuurlijk niet laten schieten voor een training. Kom op we moeten wel prioriteiten stellen. Lees mee hoe mijn hardloopmaand verliep in I will beat the bridges 2016 mei.

bridges

Mijn rondjes hardlopen en trainingen in de sportschool konden op 2 mei weer keihard van start gaan. In het ziekenhuis kreeg ik groen licht om weer te trainen en mijn armen te versterken. De operatie was geslaagd. Na ruim zeven jaar ben ik pijn vrij althans ik zal nog een tijdje pijn voelen want de spier heeft een flinke opsodeflikker gekregen.

Diezelfde avond durf ik weer gewoon te trainen en wat voelt het goed. Dan volgen er twee korte rondjes van 4 en 5 km in het dorp, gewoon lekker lopen en gaan. Het volgende rondje maak ik in Parijs! Ja hardlopen in Parijs. Natuurlijk gingen toen ik mijn koffer pakte mijn hardloopspullen erin. Want in een onbekende stad moet er gewoon een rondje gemaakt worden. Het werd een mni mini rondje want we zaten in de stijle wijk van Parijs. Maar he ik heb een rondje gemaakt en daar gaat het om.

bridges

Eenmaal thuis maakte ik weer een fijn warm rondje op Nederlandse bodem. Hierna ging het wat minder. Ik ging wel hardlopen maar ik vond het moeilijk naar buiten te gaan. Misschien speelde het weer mee of had ik gewoon even moeite om de eerste stap te zetten. Hoe raak je dat kwijt? Ik had geen idee maar met een wedstrijd op komst en een groter plan moet ik gewoon hardlopen en trainen. De 10 km lukte me maar niet om me ertoe te zetten. Tot het moment dat ik gewoon de ene voet voor de andere bleef zetten. Elke kilometer er één bij deed en dat resulteerde in 11 km. Nog wat rustig trainen voordat de wedstrijd er is. En dan de dag.

De Feyenoord Foundation Funrun. Wat heb ik daarvan genoten. Mijn volledige verslag van deze run komt deze week online en dan zal ik er alles over vertellen.

bridges

Zaterdagochtend stond ik al vroeg buiten voor een rondje van 4 km. He zo vroeg en zo makkelijk! Ja een wedstrijd laat me doen beseffen wat ik lekker vind en daardoor sta ik nu weer gemakkelijk buiten. In de avond maak ik nog een intervalrondje van 5 km. Twee keer op een dag gelijk? Ja ik moest mijn nieuwe schoenen testen. Intervalschoenen om lekker mee te gaan knallen.

bridges

Nog twee dagen deze maand en dan gaan we van start met juni en dat gaat een uitdagende maand worden kan ik je nu al zeggen. Ik moet mijn ritme erin krijgen, het naar buiten stappen moet gewoon easy zijn en er moet serieus getraind worden om het de komende maanden gemakkelijker te maken.

Ik heb er in ieder geval zin in en ga er het beste van maken en hopen op fijne kilometers