november

I will beat the bridges november 2016

Bijna is het zo ver. Nog maar een aantal dagen en dan is het tijd voor de Bruggenloop. De loop waar ik al sinds vorig jaar naar uit kijk. 15 km door Rotterdam, start en finish bij de Kuip. Over de bruggen. Ik heb er zin in maar voor nu even een terugblik op afgelopen maand.

November was als sportmaand beter dan vorig jaar en dat is fijn. Toch heb ik het wel rustig aan gedaan. Ik trainde de eerste tijd alleen in het weekend op de sportschool na dan. Toch ging ik ook weer hardlopen in de donkere avonden en dat beviel wel goed. Om afstand te maken keerde ik soms een stukje om en zo pakte ik in een kilometer een paar honderd extra meters mee. Zo hoef ik niet ver in het donker en kom ik toch aan mijn kilometers.

Na de halve marathon merk ik wel dat de kilometers gemakkelijker gaan. Het tempo laag houden vind ik alleen weer even lastig maar dat komt vanzelf wel weer. Ik heb gelopen in heerlijke zonnetjes maar ook in regenbuien en beiden vond ik erg lekker.

Afgelopen maand kwam heel onverwachts nog een wedstrijd. De zevenheuvelenloop wat was die ontzettend gaaf. Helaas heb ik wel wat pijntjes erna over gehouden. De spieren aan de voorzijde van voet naar scheen zijn gevoelig. Dit is van het klimmen. De laatste dagen voor de bruggenloop doe ik het dus even rustig aan. Zit er nog een PR in? Ik weet het niet op dit moment het belangrijkste starten en genieten.

Ben jij erbij in Rotterdam?