bridges oktober

I will beat the bridges oktober 2016

De datum komt dichter en dichter bij. De afsluitwedstrijd van het jaar. De run door Rotterdam vanaf het stadion over de bruggen, de maasboulevard en dan de van Briennenoordbrug terug naar het stadion. Bijna en daarom even een terugblik op wat ik afgelopen maand deed in I will beat the bridges oktober.

De laatste test voor Eindhoven

Op 2 oktober had ik met Zélia afgesproken. Ze ging mee fietsen een week voor de halve marathon om te testen of ik er klaar voor was. Dit is weer een run geworden die wij niet snel zullen vergeten. Nooit saai met ons. Tijdens het hardlopen kletsen we erop los. Van de hak op de tak. Ja dat zijn Zélia en ik we beginnen een gesprek maar gaan van het ene onderwerp over in het andere en weer terug. Tijd? Geen idee. De ene voet voor de andere was wat er gebeurde en dat was het enige wat telde. We liepen met het zonnetje bij ons en een blauwe lucht met witte wolken. De kant waar we naartoe liepen was grauw en grijs. Aan het einde van de weg snel omdraaien en weer richting het blauw.

Na een poosje keken we achter ons. Het grijs was grijzer, dreigender en enger. Gaan we het nog droog houden. We lachen erom en gaan lekker verder. Langs het water, onder het tunneltje door en dan het bos door. Het hardlopen gaat zo lekker en de tijd vliegt voorbij doordat we samen zijn. We zijn nog maar een kort stukje in het bos en dan voel ik de eerste druppels. Het zijn gelijk grote druppels. De twee kilometers die volgen ga ik gelijk een stukje sneller. Het is een regenbui die gewoon een open kraan lijkt maar we gaan door.

Het hardlopen blijft goed gaan en goed aanvoelen tot een kilometer of negen. Mijn enkel voelt wat gevoelig maar is dit echt van een pijntje van het ongeluk of is dit omdat ik sop en glij in mijn schoenen. Of maakt het een het ander erger. Een stuk tegen de regen in en we krijgen enorme druppels in onze ogen en zien bijna niks. Tot ons onderbroek zijn we al nat en we hebben nog 2 km te gaan tot het doel van de dag. Ik kan afsnijden maar ik kies om hem uit te lopen. 12 km in 1 uur 28 minuten enorm tevreden en gelukkig.

Ik ging gewoon starten in Eindhoven ik was er klaar voor. Twee dagen later overleed mijn opa. Eindhoven was nu nog belangrijker want Opa wist dat ik de halve marathon weer ging doen. Maar een slopende week was niet echt een goede voorbereiding. Onrust en verdriet niet het beste om mee te starten dus de dag voor de halve marathon stap ik naar buiten en loop ik dus gewoon 10 km. Oeps de helft ongeveer van wat ik de volgende dag moet. Maar weet je wat het was lekker en fijn.

De halve marathon, wat een emotionele run was dit maar zo ontzettend fijn. Mijn hele verslag kan je hier lezen.

De draad weer oppakken met een pr

Het trainen was hierna even lastig om op te pakken maar langzaam ging dat weer en weer niet. Toch heb ik fijne trainingen gehad en vooral een 5 km rondje wat heel lekker ging.

Mijn derde rondje van 5 kilometer werd zondag 23 oktober. Niet in de vroege ochtend want het werd hier steeds mistiger maar in de rust van Feyenoord – Ajax. Oké en een stukje in de tweede helft maar daardoor gelukkig de 0-1 gemist. Dit keer een 5 km in een lekker vlot tempo. De schoenen die ik koos waren daar op afgestemd. Het weer was heerlijk, zonnetje blauwe lucht en een klein windje. Het ideale weer om te hardlopen. Lekker door de weilanden, langs het water, door het park. Over asfalt, grind en zand. 5 km maar zo divers in uitzicht en in ondergrond. De eerste kilometer ging al erg lekker want die liep ik net boven de 6 minuten. Het radartje ging aan. Hoe lang zou ik dat vol kunnen houden?

De volgende kilometer maar even zo doorgaan. Heerlijk over het grindpad ruim 700 meter lang en dat stukje ga ik op een lekker tempo. 2 km 11:53 dus ik ben versneld. Lekker zeg. Dit tempo hou ik niet vol, ik merk dat deze derde kilometer zwaarder word en van 5:46 ga ik naar een tijd van 6:04 over deze kilometer. Nog niet slecht dat zeker niet. De radars gaan weer draaien. Zou er een 30 minuten run inzitten? De laatste kilometer moet ik in 5:59 lopen om op 30 minuten uit te gaan komen. Oversteken kan dan dus niet dus keer ik om en neem een andere weg zonder verkeer. Ik zet een lekkere beat op en zet nog een paar keer aan. Ik ben nu zo dicht in de buurt. 29:50! Yeah wat heerlijk een PR in een training. Mijn tweede onder de 30 minuten dit jaar en 7 seconden sneller dan bij de Ronde van West.

Dus rust heeft ook nut op trainingen. Ik rust niet alleen maar nu als ik thuis kom hoor. Een aantal keer ben ik op de fiets naar mijn werk geweest en dat is toch 11 km heen en terug. Met tegenwind is het een flinke training voor de benen met de brug en alle hobbels ertussen.

Nog iets meer als 5 weken en dan is de Bruggenloop. Als alles mee zit dan loop ik samen met Nicole. Iemand waar ik heel goed mee samen kan lopen en genieten. De komende maand moeten de trainingen dus wel iets opgevoerd worden. Wat wel heel erg scheelt de kilometers zitten er al in dus ik maak me niet zo druk.

I will beat the bridges!