Inez van Oord - Als jouw leven een cirkel is waar sta jij dan?

Inez van Oord – Als jouw leven een cirkel is waar sta jij dan?

Woorden, zinnen en zelfs paragrafen die binnen komen. Die me aan het denken zetten. Waar sta ik in mijn cirkel? Inez van Oord schrijft over een serieus onderwerp heel gemakkelijk, elke zin die ze neer heeft gezet is begrijpelijk. Ik vind herkenning in het ene deel en leer lessen uit een ander gedeelte.

Hoe schrijf je een recensie over een boek wat je aan het nadenken zet door het verhaal wat er verteld wordt. Het inspireert mij maar hoe breng ik dat over. Ik lees dit boek in een gekke drukke week. Precies goed want wil ik dit of kan er iets anders. Kan ik iets veranderen waardoor de situaties beter/fijner wordt. Positief versus negatief. Ik haal hier een tip vandaan en door een ander stukje leer ik weer wat.

Inez van Oord - Als jouw leven een cirkel is waar sta jij dan?

Het boek begint direct met herkenning. “Hoe komt een jong meisje erachter wat ze wil? Wat ze wil worden? Ik wist het niet.”Dit had ik ook, het werd wel duidelijk dat het creatief moest zijn bij mij maar is dit het? Zit er nog meer in? Wil ik wat ik nu aan het doen ben, kan ik er nog meer uithalen en op welke manier.

Inez van Oord - Als jouw leven een cirkel is waar sta jij dan?

Je leest het verhaal van Inez van Oord, van het begin van haar werkleven, de weg naar seasons en happinez. De dingen die tegen en mee zaten op deze wegen. Waar ze heen ging, wat ze leerde. De makkelijke maar ook de moeilijke momenten in haar leven komen voorbij. Heel fijn om te lezen hoe iets kan ontstaan maar minder fijn hoe iets je kan ontglippen maar lezen dat je door leegte weer kan groeien dat is weer heel mooi.

Uit het boek zijn meerdere zinnen me bijgebleven;
“Onze economie is een wedstrijd alles mag wijken voor groei en welvaart.”

“Laat de ruimte, die je als een beschermlaag om je heen hebt niet afbrokkelen, door niets en niemand. Bescherm jezelf.”

“Delete vooroordelen uit je patroon.”

Inez-van-Oord---Als-jouw-leven-een-cirkel-is-waar-sta-jij-dan-2

Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan? van Inez van Oord is vanaf woensdag 9 september in de winkel te vinden.

Ik wil Inspirerend leven bedanken dat ik dit boek al heb mogen lezen.

Het boek is niet gebonden op de wijze hoe je bij mij ziet. Ik heb een geprinte versie gekregen en zelf er een ringband in gedaan om het makkelijker te kunnen lezen.