Botanica

Iris van Vliet – De kamerplanten bijbel van Mama Botanica

Mijn eerste eigen kamerplanten boek is De kamerplanten bijbel van Mama Botanica. Vroeger had mijn moeder  een mooie rij kamerplantenboeken. Mijn schoonvader heeft enorm veel boeken over planten zelf had ik er nog geen. Ik zoek internet af, bekijk youtube filmpjes en schrijf op wat ik tegenkom. Maar mijn eigen kamerplanten bijbel hebben dat is wel erg tof. 

De looks and feels van De kamerplanten bijbel van Mama Botanica

Een ware bijbel heb je in handen met dit boek, een zwaar boek, mooi formaat, hardcover en een fijne uitstraling. Foto’s zijn afgewisseld met illustraties, de achtergronden van de foto’s passen bij de looks van het boek. In heel het boek worden er mooie zachte kleuren gebruikt en die komen terug in de foto’s. Er wordt gebruik gemaakt van twee soorten lettertypes. Een schreef letter voor de tekst om te lezen en een handgeschreven letter voor kopjes of ondertitel. Deze combinatie is erg leuk. Het boek geeft me een heerlijk en fijn gevoel door het alleen al door te bladeren.

Het mooiste detail? Dat is het garen waarmee het boek ingebonden is. Zo gaaf dat daarvoor groen gebruikt is. Het zal velen misschien niet opvallen maar mijn oog viel erop.

botanica

De kamerplanten bijbel van Mama Botanica volgens de achterzijde van het boek

Iedereen kan planten verzorgen! Echt waar. En Mama Botanica helpt je met het ultieme stappenplan voor wanneer je meer groen in huis wil halen, toegespitst op jouw niveau. Dus hoe goed (of hoe slecht) je er tot nu toe in bent, en of je nou vijf of vijftig planten hebt, de bekendste plantenblogger van Nederland en Vlaanderen biedt je allerlei tips en tricks om je planten te verzorgen.

Begin je net? Ontdek gemakkelijke planten en wat ze nodig hebben. Leer de basics en geniet op je gemakje van je nieuwe groene vrienden. Heb je al een urban jungle in huis en ben je inmiddels wel toe aan een uitdaging? In dat geval heeft Mama Botanica bijzondere planten, tips voor stekken en meerdere uitdagende projecten in de aanbieding. Wie weet wil je na het lezen van dit boek zelfs wel een plantenkas in je woonkamer. Met deze kamerplantenbijbel kweek je in ieder geval in no time groene vingers en kun je vol inspiratie en zelfvertrouwen aan de slag, wat je niveau ook is!

Wat vind ik van dit boek

Dit boek ga ik veel openslaan de komende maanden, jaren. Mijn planten zijn sinds iets meer dan een jaar weer helemaal terug in mijn huis. Ik geniet van het verzorgen van de planten maar soms vraag ik me af hoe ik nog beter voor ze kan zorgen. Ik sla dit boek open en daar vind ik antwoorden.

Het boek is ingedeeld in vier profielen. Het groentje, De plant parent, De crazy Plant Lover en De plantenfluisteraar. Deze profielen hebben gelijk te maken met hoe makkelijk of moeilijk de planten zijn. Elk profiel is ingedeeld in verzorgen, problemen en planten. Van elk deel kan je zeker alles lezen want je leert erdoor. Ik vind het allemaal heel erg interessant om te lezen en leren.

Ik wil aan de slag gaan met mijn planten maar helaas even wachten want ze gaan nu in rust. Sommige planten moeten je ook liggen want er staan een paar planten ingedeeld in een categorie dat ik denk hoe dan? De Chinese lantaarn vind ik zo leuk maar groeien dat wil die niet bij mij. De graslelie makkelijk? Hoe dan? Maar geef me de Hoya en ik maak er een mooie plant van al enkel van het blad kan ik een plantje laten groeien. Toch daagt het me uit om met de tips in het boek het met deze planten weer te proberen.

Het boek heeft echt mega veel tips. Van welke pot tot welke grond maar ook over stekken, over hoeveel water of welke beestjes je last van kan hebben. Dit boek is een mega aanrader voor de plantenliefhebber of de beginner om gelijk goed van start te gaan. Je vindt De kamerplanten bijbel van Mama Botanica  op bol.com voor € 24,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij