Isa Maron - IJskoud

Isa Maron – IJskoud

IJskoud is het tweede deel in de spannende serie De Noordzeemoorden! Het is nog geen half jaar geleden dat we het eerste deel Galgenveld van deze serie hebben gelezen. Het is geweldig om alweer een boek van De noordzeemoorden te kunnen lezen.

Het verhaal begint op een kinderboerderij waar Sophie met haar oppaskind is. Afgeleid door een app van een vriendin komt ze tot de ontdekking dat Jesse weg is. Ze belt naar Kyra Slagter om te vragen bij hen thuis te kijken. Kyra ziet op nog geen 100 mtr. van de kinderboerderij een muts van blauw katoen in het water. Samen met twee anderen zoekt ze verder in het water. Door de kou bevangen moeten ze opgeven. De politie neemt het over en zet een grootscheepse zoekactie op touw. Haast tegelijkertijd in Artis verdwijnt er een jongetje uit Artis.

 

IJskoud is een vervolg op Galgenveld en zonder het eerste deel gelezen te hebben ga je niet veel snappen van dit deel. Zelf moest ik ook soms even nadenken wat er weer allemaal gebeurt was in deel 1. Als een rode draad door het verhaal gaat het over Sarina de verdwenen zus van Kyra. Er verdwijnen steeds meer kinderen en de politie kan de link hier niet van ontdekken. Het wordt een spannende zoektocht om de kinderen weer te vinden. Je wordt helemaal in het verhaal gezogen en wilt het einde graag weten. Aan het einde van het verhaal gebeurt er wat waardoor je verder wilt lezen maar je moet wachten tot het volgende deel.

Het volgende deel moet ik dus weer gaan lezen doordat het verhaal nog niet af is en je wilt weten hoe het verder gaat.