kleine

Isabel Ashdown – Kleine zus

Lieve zus, slechte zus, liegende zus, kleine zus, jaloerse zus, trouwe zus, foute zus, nare zus. Op de cover van Kleine zus staan veel benamingen voor een zus. Hierdoor weet je dat er tussen de zussen Jessica en Emily veel gebeurt moet zijn. Maar wat is er gebeurt en wat gebeurt er nu allemaal op het eiland.

Nadat ze elkaar zestien jaar lang niet hebben gezien, worden de zussen Jessica en Emily weer met elkaar herenigd. Nu ze hun lastige verleden achter zich hebben gelaten, keert de warmte tussen hen gelukkig terug. Algauw trekt Jess zelfs in bij Emily in haar comfortabele eilandhuis, waar ze woont met haar man en dochtertje Daisy. Pijn en oud zeer maken plaats voor harmonie en familieliefde. Eind goed al goed, zo lijkt het.

Maar als Daisy verdwijnt terwijl Jess op haar past, begint het perfecte leven dat Emily zo zorgvuldig heeft opgebouwd uit elkaar te vallen. Had ze haar zusje wel moeten vertrouwen, na alles wat er in het verleden is gebeurd?

In het eerste deel lees je afwisselend tussen Jessica en Emily hun belevenis over de gebeurtenis rondom het verdwijnen van Daisy, het reilen en zeilen in huis maar ook de terugblikken naar vroeger. Waarom hebben Jessica en Emily elkaar zo lang niet gezien. Tijdens het lezen merk ik heel erg dat er geen vertrouwen is tussen de zussen, wat is er allemaal gebeurt want de spanning en achterdocht voel ik gewoon zo erg dat ik ga twijfelen over wat hun zelf met de verdwijning te maken hebben. Maar zelf kom ik daar niet achter, ik los het niet op wat ze ermee te maken hebben en dat vind ik wel erg goed. Misschien dat een ander dit wel verwacht had maar voor mij kwam de onthulling als een verrassing. Om het helemaal compleet te maken is er nog Chloe de zus van Daisy wat heeft ze te maken met de verdwijning van haar kleine zus. Iedereen heeft geheimen in dit gezin zelfs James de vader van Daisy is niet eerlijk.

In het tweede deel lees je vanuit drie personen een goede toevoeging de derde persoon maar meer ga ik daar niet over zeggen want dat heeft alles met het verhaal te maken. Ik hou er niet van om belangrijke stukken te spoilen. De hoofdstukken volgen van de verschillende personages volgen elkaar goed op en gaan steeds verder waar de ander blijft. Dit zorgt ervoor dat het niet langdradig wordt en je een paar keer hetzelfde leest maar dan vanuit een ander zijn beleving, Het boek leest heel vlot en makkelijk.

Voor mij tijdens het lezen de grote vraag waarom liegen ze voor elkaar. Waarom al die leugens. Door die leugens blijf ik doorlezen. Wat is er nu met Daisy gebeurt? Mijn verdenking gaan van Jessica naar Emily maar dan ga ik twijfelen want beiden hebben motieven om het niet te doen. Een boek vol haat en liefde, afgunst en bewondering, leugens en waarheden. Wat is de waarheid? Gelukkig komen we aan het einde alles te weten en zijn alle vragen beantwoord en dat waren er nogal wat.

Een boek waar je induikt waar de ene leugen na de andere voorbij komt en je wordt verrast met ontwikkelingen. Kleine zus is voor €17,50 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren