It's almost the time of the year

It’s almost the time of the year

Over twee dagen is het kerst. De tijd van het jaar waar we samen eten, samen drinken, tegen elkaar aan kruipen, bij de kerstboom gaan zitten en het huis versieren met allerlei verlichting en versiering. Zelf ben ik ook druk bezig geweest met het huis versieren. Naast de kerstboom in de woonkamer hebben we een klein boompje bij de voordeur en een houtenboom in de slaapkamer.

Mijn oorbellen voor de kerst staan al klaar. Met de kerst zullen er kerstboompjes in mijn oren hangen. Deze staan al een paar weken op mijn bureau te wachten tot ik ze in kan doen. De kerstboom oorbellen heeft mijn vriend uitgekozen samen met sneeuwpop oorbellen. Hij heeft ze voor mij gekocht toen hij op de Noorse kerstmarkt was. Ik vind ze super mooi en grappig. Het zijn oorbellen van glas en je ziet ze niet overal terug dat vind ik het leukste. Ik hou van zulke kleine gekke dingen. Geen foute kersttrui voor mij maar kerstbomen in mijn oren.

Naast alle standaard kerst dingen die je kan kopen vind ik het leuk om dingen zelf te maken. Zo maakte ik eerder dit jaar al kerstballen van boeken die nu mooi in de boom hangen. Al een lange tijd had ik ook een ander idee met een fotolijst, letters en kerstballen. De tekst Merry Christmas sneed ik uit met een snijplotter. Ik pelde al het overbodige stickermateriaal weg en plakte de letters op een lijstje. Ik vul het lijstje met kerstballen en doe er een mooie achtergrond in. Zo heb ik een mooi lijstje staan in de vensterbank.

Het lijkt er op dat onze katten mee doen aan It’s almost the time of the year. Ze liggen steeds meer samen op de poef in de woonkamer. Gezellig bij ons of gewoon samen. Naar deze twee kan ik soms uren kijken.

Wat maakt kerst voor jouw de tijd van het jaar?