bochis

iulia Bochis – De zon, de zee & de sterren

Vaak weet ik wanneer er een boek op mijn deurmat valt. Soms wordt ik toch nog enorm verrast. Even geleden was dit zo’n geval. Totaal onverwachts een pakketje. Geen idee wat erin zou zitten. Ik maakte het pakketje open en toen zag ik De zon, de zee & de sterren van iulia Bochis. Ik was enorm verrast en enthousiast want ik hou van dit soort boeken.

bochis

Als je mij vraagt in welke categorie ik dit boek zou plaatsen dan komt het tussen  Grote Panda & Kleine Draak, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt Houden van dingen die niet perfect zijn en De jongen, de mol, de vos en het paard. Voor mij is dit een boek die ik op mijn nachtkastje leg of op de tafel zodat het door mezelf maar ook door anderen ingekeken kan worden. Het is vooral een boek wat je meerdere keren oppakt en doorbladert, leest en bekijkt.

bochis

De zon, de zee en de sterren is een prachtig fullcolour geïllustreerd boek, dat oude wijsheden combineert met prachtige en tot nadenken stemmende illustraties. Door middel van gedichten en inspirerende citaten van over de hele wereld, vertelt illustrator Iulia Bochis het verhaal van persoonlijke groei, genezing en liefde, gebaseerd op de woorden van filosofen, romanschrijvers en dichters. Laat je door de seizoenen meevoeren door de prachtige illustraties.

Over iulia Bochis

Iulia Bochis is een Roemeense kunstenares geboren in de Transsylvanische stad Cluj-Napoca. Haar kunstreis begon in 2019, een jaar waarin ze in Azië woonde en reisde. Gedurende deze tijd hield ze een geïllustreerd dagboek bij dat diende als een kroniek van haar innerlijke ervaringen. Een jaar later begon ze haar kunst te delen op Instagram, waar haar werk al snel belangstelling trok van over de hele wereld. Iulia’s kunst is geïnspireerd op de magie van het leven en de menselijke vonk van liefde en creativiteit. Ze blijft creëren vanuit haar studio in Zwitserland.

Hardcover boek met fijne sfeer

Het is een hardcover boek, prachtige blauwe voorkant met goudfolie letters. De sfeer van de voorzijde geeft de sfeer van het boek al goed weer. Het zijn mooie illustraties in een rustige en fijne sfeer die goed bij de teksten passen. Het boek begint met een persoonlijk stukje tekst van iuia Bochis. Hierna beginnen de vier seizoenen want aan de hand van de vier seizoenen wordt dit verhaal uitgebeeld door een eenvoudig getekende figuur die de ervaringen van de seizoenen ervaart en beleeft. Het verhaal start in de herfst waar we nu zitten en eindigt in de zomer. De korte stukjes tekst zijn voornamelijk korte wijsheden en teksten van filosofen en dichters. Aan het begin van elk seizoen een hele pagina met tekst waar ik van heb genoten. In de teksten vond ik herkenning en ik genoot van de afbeeldingen die erbij gemaakt zijn.

Wil jij in dit mooie boek duiken en verdwalen in de illustraties? Het is een boek dat je cadeau doet aan jezelf of een ander. De zon, de zee & de sterren van iulia Bochis is te koop voor € 18,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Fontaine