Eilandliefde

Jackie van Laren – Eilandliefde 1 – Duingras

Jackie van Laren zorgde dat ik verliefd werd op Vallen en Opstaan. Ik had graag nog een deel gezien van deze boeken over Anne, Roar en Rowland. Een nieuwe serie kwam maar zou ik daar net zo verliefd op worden of zou dit een enorme teleurstelling worden. Laat het weer liefde zijn, liefde voor Eilandliefde.

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

De Eilandliefde serie bestaat uit vier delen; Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom. Het is begonnen op Facebook waar Jackie elke dag een stukje deelt van het verhaal. Uitgeverij Boekerij weet dat niet iedereen graag  op een scherm leest maar echt nog een fysiek boek vast wilt houden. Voor de mensen zoals ik die niet elke dag een stukje willen lezen maar als het zo leuk en fijn is gewoon aan een stuk door willen lezen. Voor die mensen is de serie uitgegeven in vier boeken waar de eerste twee nu van verschenen zijn.

Waar ik bij Vallen er nog even in moest komen zat ik bij Duingras direct in het boek. Wende was gelijk een heerlijk persoon, nuchter, geen poespas en helpt een handje mee als ze kan helpen. Vincent is een surfdude en zie ik echt voor me als een surf mooi boy. En dan is er Axel de stugge man, daar krijg ik ook echt een beeld bij, een grote man, beetje nors ogend maar als je hem kent een teddybeer. Jackie heeft de personages weer een persoonlijkheid gegeven die uniek is in het boek en zo worden deze personen heel echt.

Jackie van Laren kan heel beeldend schrijven, het laantje bij Axel zijn huis kan ik me helemaal voorstellen en ook hoe hij dan achteruit rijd met zijn LaRo. De strandtent heb ik soms wel stukjes visueel maar de hele strandtent die heb ik helaas niet gezien maar verder wordt alles zo beelden geschreven dat het voor me afspeelt. Het enige wat ik mis dat is de diepgang in de personen, we leren ze kennen maar best nog oppervlakkig. Wie weet in één van de volgende delen dat we toch wat meer de issues kunnen uitdiepen. Want issues zijn er zeker met de gevoelens van Axel over zijn ex en de bindingsangst bij Vincent. Ik denk dat deze nog aan bod gaan komen maar voor nu enorm genoten en ik wilde niet stoppen met lezen.

Toen dit eerste deel eindigde heb ik direct het volgende deel gepakt om verder te lezen over Wende, Axel en Vincent. Jackie van Laren heeft weer mijn hart veroverd met een boek van haar hand en dat maakt mij een erg gelukkige lezer. Benieuwd of het tweede deel ook zo fijn is.

Dit boek is voor €10,00 te koop bij bol.com en raad ik je zeker aan te kopen en mee in het lente zonnetje te gaan zitten.  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren