Stormwind

Jackie van Laren – Eilandliefde 2 – Stormwind

Jackie van Laren zorgt dat ik op elk boek wat ze schrijft verliefd wordt. Eilandliefde bestaat uit vier delen. Ik las Duingras en zat er direct in. Na de laatste pagina pakte ik deel 2 Stormwind en ging door met lezen. Zou Stormwind net zo fijn en heerlijk zijn als Duingras?

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

De Eilandliefde serie bestaat uit vier delen; Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom. Het is begonnen op Facebook waar Jackie elke dag een stukje deelt van het verhaal. Uitgeverij Boekerij weet dat niet iedereen graag op een scherm leest maar echt nog een fysiek boek vast wilt houden. Voor de mensen zoals ik die niet elke dag een stukje willen lezen maar als het zo leuk en fijn is gewoon aan een stuk door willen lezen. Voor die mensen is de serie uitgegeven in vier boeken waar de eerste twee nu van verschenen zijn. Ik las Duingras in een rap tempo uit. Het laatste stuk las onafgebroken en dat waren zeker ruim honderd pagina’s.

In Duingras maakten we kennis met Wende, Axel en Vincent. In Stormwind komen daar Milena, Cam en Mayke bij. Wende en Axel volg je nog steeds wel iets meer op de achtergrond want in dit deel staan Vincent en Milena centraal. Je leert Vincent op een hele andere en betere manier kennen. Vanaf Duingras lees ik gemakkelijk verder in Stormwind en het verveelt me geen moment. Normaal wissel ik romans af met thrillers of wat serieuzer boek maar dit keer wilde ik gewoon blijven lezen in deze fijne sfeer. De heerlijk manier van schrijven, het beeldend overbrengen van de omgeving maar ook de personen en de gevoelens. De situatie waar Milena inzit wordt goed neergezet en hoe ze reageert op situaties.

Wat ik in de recensie van Duingras aangaf te missen kwam in Stormwind zeker voorbij. Er wordt dieper ingegaan op persoonlijke issues er zit meer diepgang in de karakters. Het is niet alleen maar ik vier feest Vincent maar ik denk na Vincent, ik wil meer in mijn leven en doordat hij veranderd gaan ook anderen dit zien. Hierdoor vindt ik dat er ook een zekere les zit in het boek. Kijk niet altijd op één manier naar mensen maar geef ze een kans.

Helaas moet ik nu tot augustus wachten op de laatste twee delen. Eigenlijk had ik gewoon gelijk verder willen duiken in de vervolgen. Maar ik kan nu al uitkijken om met de boeken die gaan komen in het avondzonnetje te gaan zitten.

Dit boek is voor €10,00 te koop bij bol.com en raad ik je zeker aan te kopen en mee in het lente zonnetje te gaan zitten. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren