vallen

Jackie van Laren – Vallen

Online zie ik veel lovende woorden voorbij komen over de Q serie van Jackie van Laren. Deze serie staat dan ook op mijn never ending want to read list. Over haar nieuwe boek Vallen veel positiefs maar ook een paar negatieve reacties. Ik ben erg benieuwd wat ik er zelf van ga vinden en start met lezen.

Waar gaat Vallen over

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige, kreukvrije Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje. Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien. Vallen is een roman over de verrassing van echte liefde, die er heel anders kan uitzien dan je ooit had verwacht…

Wat vond ik van Vallen

Voordat ik ga lezen valt me de mooie cover op. Deze is wel een beetje in de stijl van Met een knipoog van Marian Keyes. Niet heel raar als je weet dat ze beiden zijn uitgegeven door Boekerij maar het was wel iets wat me opviel dat ik het herkende van een ander boek deze stijl. Het is zeker het soort cover dat me aanspreekt om op te pakken wanneer ik in een boekenhandel loop. Het is ook mooi dat de afbeelding is uitgelicht door het gebruik van een spot-uv lack. Wanneer ik het boek open sla zie ik de bloemetjes terug komen op de binnenkant en ook bij de start van elk hoofdstuk. Leuk zulke details.

Op de voorkant van Vallen staat “Voor je het weet ben je verliefd.” Ben ik verliefd geworden op dit boek? Werd ik snel verliefd of kwam de liefde langzaam op gang of was er helemaal geen liefde. Ik kan je vertellen dat ik langzaam verliefd ben geworden op Vallen.

Ik werd langzaam verliefd op dit boek en dat kwam door het begin van het boek. Ik moest een beetje door het begin van het boek heen komen. Het verhaal was leuk, de opzet anders maar het pakte me nog niet om te blijven lezen en daarom las ik korte stukken en niet het halve boek in één keer.

En dan begint de twijfel, is dit boek waar velen zo enthousiast over zijn en binnen no time verliefd op zijn wel wat voor mij. Terwijl die twijfel begint komen de stukjes tekst die me in één keer doen glimlachen, smelten of zelfs een beetje boos maakt.

Op het moment van onderstaand stuk smelt ik en kreeg ik een enorme glimlach op mijn gezicht.

“Roars ogen kwamen bijna als vanzelf omhoog tot ze die van Anne ontmoetten, precies op het moment dat hij bij whoa, falling, aankwam. En ze voelde het. Ze voelde het gewoon echt gebeuren diep vanbinnen, op dat exacte moment. Vallen.”

Wanneer ik dus eerst niet snel het boek pak om verder te lezen is nu het punt aangebroken dat ik het boek niet meer weg wil leggen. Om de haverklap verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Ik geniet van elke pagina die ik verder lees.

Het boek is op een fijne manier geschreven al vind ik de hoofdstukken te lang. Je leest niet nog even een hoofdstukje en dat is juist wat ik graag doe. Vooral in het begin vond ik dit lastig omdat ik er toen nog niet helemaal in zat. Wanneer ik echt in het boek zat en niet wilde stoppen met lezen viel het me gelukkig wel minde rop. De laptop stukken zijn leuk en geven een echt dagboek gevoel erbij voor mij.

Voor mij is dit een uber feelgood boek met een stroef begin maar dan opeens alleen maar een glimlach op mijn gezicht. Ik ben verliefd geworden op Anne, Roar en Rowland, de bandleden en het verhaal.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren