Jackie van Laren - De meisjesmagneet

Jackie van Laren – De meisjesmagneet

Sinds Vallen kijk ik uit naar de boeken van Jackie van Laren. Vorig jaar werden we enorm verwend met vier boeken. Een super serie die ik echt in mijn hart gesloten heb en voor mij nog wel vier boeken verder mocht gaan. Dat we dit jaar alweer een boek krijgen om te lezen van deze schrijfster is heel mooi, knap dat je zo snel weer een boek uit kan brengen.

De meisjesmagneet in het kort

De meisjesmagneet is het nieuwste boek van Jackie van Laren. Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die Nederlands gaat studeren in Amsterdam, Hij droomt van de liefde maar gelooft eigenlijk niet dat er iemand als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid; hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Op de etage onder het mini-appartement dat hij onderhuurt, woont een meisje van zijn leeftijd. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond kan bijna niet groter zijn. Maar als de zanger ziej wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet jij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is te beschadigd om wie dan ook zomaar te vertrouwen.

meisjesmagneet

Wat vond ik van Jackie van Laren haar tiende boek

Heel eerlijk, in het begin moest ik er even inkomen. Waarom? Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom zaten nog zo enorm in me ondanks dat het alweer een tijdje geleden is dat ik ze gelezen heb. Het duurde gelukkig niet lang voordat ik helemaal in De meisjesmagneet zat. Je maakt kennis met vijf personen en wanneer je steeds meer van ze weet, vooral van Reinout kom je meer en meer in het boek. Ik wilde weten wat Reinout ging doen, hoe zijn gevoelens zouden ontwikkelen maar ook hoe hij los ging laten hoe hij opgevoed was. Liefde en vertrouwen is een enorm belangrijk onderwerp in dit boek. Met vallen en opstaan leren Reinout, Leia, Daan en Lee wat liefde en het leven inhoud, wat voor weg ze ingaan en wat ze achter zich moeten laten. Alleen is dit natuurlijk een proces waar ze doorheen gaan en daarin lezen wij mee.

Een lijn door alle boeken

Wat Jackie van Laren altijd goed weet te doen is dat ik meeleef met de personages en dat er altijd wel één tussenzit die me irriteert of niet mijn persoon is. In dit boek is dat zeker weer het geval want Cat is niet mijn persoon en dat geeft ook niet dat maakt juist het hele verhaal zo leuk dat er zo’n persoon tussen zit. Wat ik in de zeven boeken die ik van deze schrijfster gelezen heb merk is dat er echt een lijn zit in haar boeken. Dit vind ik erg fijn en goed gedaan. Alle boeken hebben wel iets met muziek te maken maar ook liefde en vertrouwen spelen een belangrijke rol in alle boeken. Er is altijd een persoon die wat ergs meegemaakt heeft maar alle keren is dat tot nu toe wat anders geweest.

De eerste drie boeken van Jackie van Laren heb ik nog niet gelezen maar de hoofdrolspeler uit deze boeken komt terug in De meisjesmagneet maar ook De grote Vis wordt benoemd en dat komt weer uit de Eilandliefde serie. Verwijzingen naar eerdere boeken vind ik echt leuk want zo komen de personen waar je wat voor voelde in eerdere boeken toch nog even terug. Zou Jackie een boek gaan schrijven waar ze allemaal samen komen? Ik ben heel benieuwd, het zou wel echt gaaf zijn.

Weer een aanrader waar het einde gewoon te snel voorbij was. Dit boek is voor €12,99 te koop bij bol.com en raad ik je zeker aan te kopen en mee in het lente zonnetje te gaan zitten. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren