springvloed

Jackie van Laren – Eilandliefde 3 – Springvloed

Hoog op mijn to read lijstje voor de zomer staat Jackie van Laren met Springvloed en Tegenstroom. Wanneer de boeken via de uitgeverij op de mat viel was ik echt super blij. De rest van de boeken die er nog lagen om te lezen liet ik liggen en dook direct in Eilandliefde 3 Springvloed.

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

De Eilandliefde serie bestaat uit vier delen; Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom. Het is begonnen op Facebook waar Jackie elke dag een stukje deelt van het verhaal. Uitgeverij Boekerij weet dat niet iedereen graag op een scherm leest maar echt nog een fysiek boek vast wilt houden. Voor de mensen zoals ik die niet elke dag een stukje willen lezen maar als het zo leuk en fijn is gewoon aan een stuk door willen lezen. Voor die mensen is de serie uitgegeven in vier boeken waar de eerste twee van verschenen eerder dit jaar en nu zijn deel drie en vier verschenen. Ik las Duingras in een rap tempo uit. Het laatste stuk las onafgebroken en dat waren zeker ruim honderd pagina’s. Ik dook direct door in Stormwind en baalde dat ik moest wachten om te gaan lezen in Springvloed.

In Duingras maakten we kennis met Wende, Axel en Vincent. In Stormwind komen daar Milena, Cam en Mayke bij. In Springvloed leer je Mayke en Cam beter kennen. Mayke twijfelt over haar relatie met Leon, hoe gaat ze haar leven op het eiland leven zoals ze wilt, je volgt de weg die ze zoekt met haar lijstje aan eisen. Cam verstopt zich op het eiland, helpt met Grote vis en staat klaar voor Mayke. Cam is niet meer de jongen zoals vorige zomer en dat valt anderen ook op.

Het is heerlijk om verder te lezen over het leven op het eiland en rondom Grote Vis. Dit keer staan Mayke en Cam centraal maar natuurlijk komen de anderen ook voorbij. Jammer genoeg Vin en Milena wat minder maar je merkt wel dat het goed gaat met ze. In dit deel komt Martin ook wat meer in beeld en zo breid de groep uit. Springvloed is geschreven met allemaal leuke actuele details erin zoals Bitcoin, spotify lijstjes en boeken. Ik vond het leuk om te lezen dat Mayke een echte lezer is, hoe ze reageert op de boeken op Cam zijn ipad. Herkenningspunten, dat maakt een boek lezen nog net iets leuker als je iets kan vinden van jezelf in de hoofdpersoon.

Tijdens het lezen leef ik echt mee met Mayke, vind ze de persoon die bij haar past, geeft ze toe aan de gevoelens die ze zelf nog niet ziet maar wij en haar omgeving wel. Het is echt een Feel good boek dat zo lekker leest dat de ene na de andere bladzijde voorbij vliegt. Ik zie Grote Vis voor me, de duinweg, het hele stadje en ik zou er zo heen gaan.

Jackie van Laren zorgt dat ik op elk boek wat ze schrijft verliefd wordt. Momenteel lees ik Eilandliefde 4 Tegenstroom. Gewoon van het ene boek direct verder in het andere. Iets wat ik normaal niet doe van een feelgood naar een feelgood maar deze boeken staan op de uitzonderingen lijst.

Dit boek is voor €10,00 te koop bij bol.com maar koop eerst deel 1 en deel 2 want zonder de eerste twee delen is het minder leuk. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren