tegenstroom

Jackie van Laren – Eilandliefde 4 – Tegenstroom

Direct na Springvloed ging ik door in Tegenstroom. De laatste in de Eilandliefde serie die Jackie van Laren schreef. Waarom? Kunnen er niet gewoon nog acht delen volgen of vier dat mag ook. Helaas gaat dit niet gebeuren maar ook wel weer logisch aan elke serie komt een einde en de Eilandliefde serie eindigt bij Tegenstroom.

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

De Eilandliefde serie bestaat uit vier delen; Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom. Het is begonnen op Facebook waar Jackie elke dag een stukje deelt van het verhaal. Uitgeverij Boekerij weet dat niet iedereen graag op een scherm leest maar echt nog een fysiek boek vast wilt houden. Voor de mensen zoals ik die niet elke dag een stukje willen lezen maar als het zo leuk en fijn is gewoon aan een stuk door willen lezen. Voor die mensen is de serie uitgegeven in vier boeken waar de eerste twee van verschenen eerder dit jaar en nu zijn deel drie en vier verschenen. Ik las Duingras in een rap tempo uit. Het laatste stuk las onafgebroken en dat waren zeker ruim honderd pagina’s. Ik dook direct door in Stormwind en baalde dat ik moest wachten om te gaan lezen in Springvloed. Springvloed kwam binnen, ik las mijn huidige boek uit en liet de hele to be read stappel links liggen en dook direct in Springvloed.

In Duingras maakten we kennis met Wende, Axel en Vincent. In Stormwind komen daar Milena, Cam en Mayke bij. In Springvloed leerden we Mayke en Cam beter kennen. Het laatste deel is voor Martin en Mandy. Martin is de broer van Wende, Mandy is een eilandbezoekster die kort wat met Vincent heeft gehad en nu terugkeert naar het eiland om mee te helpen met de promotie rondom Grote Vis. Ik lees weer lekker verder over het leven van de mensen rondom Grote Vis. In dit deel ontstaat er weer veel liefde, ontwikkelen relaties zich verder en gebeuren er genoeg dingen. Leuk hoe een jeugdverliefdheid verwerkt wordt in het verhaal en zo herkenbaar denk ik voor velen. Want weet jij nog die ene jongen die je leuk vond, nou ik wel en ik zou nu echt hem straal voorbij lopen.

Ik leef dus weer helemaal mee met wat er allemaal gebeurt. Helaas is dit laatste deel voor mij wel het minste deel maar hoe kan dat ook na het ultiem genieten van Springvloed. Natuurlijk heb ik genoten van het boek dat zeker maar het kon deel drie gewoon niet overtreffen en dat had ik ook niet verwacht. Eerst moest ik even wennen aan Martin en vooral aan de mannelijke hoofdpersonage om vanuit daar te lezen. Toch is het ook erg leuk want het is weer een hele andere kijk dan vanuit de vrouw en zeker als het vanuit Mandy was geweest.

Het einde van de serie en dat vind ik echt heel erg jammer. De mensen van Grote Vis zijn voor mij echt gaan leven in de boeken. Als er een deel 5, 6, 7 en 8 had verschenen had ik ze allemaal gaan lezen. Want ik kan zomaar bedenken dat ze kunnen ontstaan.

 

Dit boek is voor €10,00 te koop bij bol.com maar koop eerst deel 1, deel 2 en deel 3 want zonder de eerste drie delen is het minder leuk. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren