Jackie

Jackie van Laren – Eilandliefde 5 – Hoogtij

Bij Eilandliefde 4 Tegenstroom van Jackie van Laren schreef ik als laatste; Het einde van de serie en dat vind ik echt heel erg jammer. De mensen van Grote Vis zijn voor mij echt gaan leven in de boeken. Als er een deel 5, 6, 7 en 8 had verschenen had ik ze allemaal gaan lezen. Want ik kan zomaar bedenken dat ze kunnen ontstaan. Nu is er een deel 5 Hoogtij.

Waar gaat Hoogtij van Jackie van Laren over

Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terugveranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.

In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.

Genieten om weer te lezen over de mensen van het eiland

Lezen in Hoogtij was genieten. Ik was weer echt op het eiland met alle bekenden, Grote Vis, en alles wat er op het eiland gebeurt. Jackie van Laren wist me weer enorm te vermaken met haar liefdesverhaal waar zeker ook diepgang inzit. De verhaallijnen die allemaal weer bij elkaar komen, hoe het verhaal van meisjesmagneet weer komt bij de eilandliefdeserie is leuk. Het is wel aan te raden om de eerdere boeken eerst te lezen. Één omdat ze te leuk zijn en twee omdat je zelf dan ook echt weer terugkomt op het eiland. Ik zag gewoon alles weer voor me hoe het was. Het steegje achter Grote Vis en Axel hoe hij hmpt.

Er mogen er nog meer volgen

Als er één serie is die ik je mag aanbevelen dan is het de Eilandliefde serie. Er zit van alles in, liefde, vriendschap, verdriet, blijdschap, een les, een boodschap, een proces, het is het leven alleen dan op een eiland met hele leuke mensen. Jackie mag van mij nog meer delen gaan schrijven. Kleine notitie voor de uitgever; waarom is de kaft nu niet mat maar glanzend afgewerkt. GElukkig is het ontwerp nog wel hetzelfde en staan ze nu mooi in de kast bij elkaar.

Dit boek is voor €12,99 te koop bij bol.com maar koop eerst deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 ( deel 2, 3 en 4 zijn nu maar € 5,99) want zonder de eerste delen is het minder leuk. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

 

Bewaren