Branding

Jackie van Laren – Eilandliefde 6 – Branding

Zal Branding dan echt de aller laatste Eilandliefde deel zijn van Jackie van Laren. Al eerder heb ik dit bij deel 4 en 5 gezegt namelijk. Ik hoop het niet dat Branding nu echt het laatste deel is. De eilandliefde serie is thuis komen op het eiland. Wanneer ik de eerste bladzijdes lees kom ik echt weer in een warm bad. 

Waar gaat het afsluitende deel van de eilandliefde serie over?

Tjerk Boomsma, leider van de reddingsbrigade, ex-commando en eigenaar van Pension Westerveld, is degene bij wie iedereen op het eiland aanklopt als er iets aan de hand is. Nu burgemeester De Lange weg is en er nog geen nieuwe burgemeester is aangesteld, geldt dat des te meer. Ook de vriendengroep die samen strandtent Grote Vis runt kan op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen: bij alle perikelen rondom Wende en Axel, Cam en Mayke, Vincent en Milena en alle andere oude bekenden uit de Eilandliefde-serie weet Tjerk wel raad.

De stoere, koppige Tjerk is van nature een einzelgänger, maar door alles wat er speelt op het eiland, en door de komst van een nieuwe burgemeester – een stevig type, zowel bestuurlijk als fysiek – kan hij zich niet afzijdig houden. Botsingen zijn onvermijdelijk. En toch: gaandeweg groeit er in hem een voorzichtig vlammetje voor iemand bij wie hij dat absoluut niet had verwacht. Is de liefde dan toch nog voor hem weggelegd?

Wat vond ik van Branding

Als er één serie is die ik je mag aanbevelen dan is het de Eilandliefde serie. Er zit van alles in, liefde, vriendschap, verdriet, blijdschap, een les, een boodschap, een proces, het is het leven alleen dan op een eiland met hele leuke mensen. Jackie mag van mij nog meer delen gaan schrijven want de avonturen kunnen door blijven gaan denk ik. Dit deel was echt thuiskomen op het eiland. De namen die voorbij komen, de straten, de duinen het komt me allemaal bekend voor en dat is fijn. De conversaties tussen de personen over de telefoon of tussen elkaar vind ik leuk tussendoor die zijn echt als een los gesprek opgenomen tussen de hoofdstukken door. Dat er ook een uitstapje naar het buitenland wordt gemaakt is erg leuk, niet voor een leuk iets maar het geeft weer een hele andere draai in het verhaal.

Dit boek is voor €17,99 te koop bij bol.com maar koop eerst deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5  want zonder de eerste delen is het minder leuk. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)