Herfstrood

Jackie van Laren – Onder de bomen – Herfstrood

Vertel me dat Jackie van Laren nog lang niet klaar is met schrijven! De Onder de bomen serie van Jackie van Laren is denk ik haar beste serie en hij is nog geen eens klaar. Herfstrood heb ik gelezen en van genoten van elke bladzijde die ik heb gelezen. Let op lees deze recensie niet als je geen spoilers wilt als je eerdere delen niet gelezen hebt. 

Waar gaat Herfstrood over;

Door een opeenstapeling van misverstanden is de prille romance tussen boswachter Sylvie en graaf Freek spectaculair stukgelopen. Beiden proberen ze, gebroken hart of niet, als vrienden met elkaar verder te gaan – al was het maar omdat ze elkaar nodig hebben bij alle plannen rond Freeks landgoed, en omdat Sylvies dochter Ties zo dol op hem is.

Het is Freek gelukt om de criminele onderhuurders van zijn grote huis te ontmaskeren, maar nu is het huis in slechtere staat dan ooit, terwijl zijn huurinkomsten zijn weggevallen. Als Sylvie door haar baas uit het boswachtershuisje wordt gezet, schiet Freek haar te hulp en mag ze van hem in zijn koetshuis wonen. Naarmate de herfst vordert, blijkt dat ze al hun vindingrijkheid, goede contacten en doorzettingsvermogen nodig hebben om hun levens weer op de rit te krijgen. En dat de aantrekkingskracht tussen de voormalige geliefden beslist niet is verdwenen.

Herfstrood

Genoten van Herfstrood

Mocht je vergeten zijn waar de Onder de bomen serie over gaat en niet meer weten waar het over ging in Lentegroen en Zomerloof dan komt dat helemaal goed. Voorin Herfstrood staat een korte samenvatting van beide delen en dan kan je lekker verder lezen in Herfstrood. Jackie van Laren liet ons in Zomerloof achter met een enorm cliffhanger maar dat maakt ze helemaal goed met dit boek. Dit deel vond ik gewoon genieten. Genieten van de liefde tussen de mensen. Jackie zet heel goed neer hoe iemand met Asperger leeft, denkt, voelt. De gevoelens van Sylvie zijn mooi om te lezen hoe ze denkt over wat er met Freek gebeurt en hoe hij is. Je krijgt ook een kijkje mee in hun hoofd.

De drie delen vormen een geheel want het verhaal loopt echt verder. Er worden punten opgelost die je in eerdere delen naar voren komen en we beleven de herfst op De Grote Weijde mee. Ik wilde gewoon langzamer gaan lezen om zo nog meer te kunnen genieten van het verhaal en het landgoed zien veranderen in een mooi huis.

Heb je Lentegroen en Zomerloof gelezen? Ga dan zeker Herfstrood lezen want daar heb ik zo van genoten en Jackie van Laren zet de personages zo sterk neer. Ze komen voor mijn ogen tot leven. Herfstrood is voor € 17,50 te koop bij bol.com.  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij