Lentegroen

Jackie van Laren – Onder de bomen – Lentegroen

Jackie van Laren weet me altijd in haar boeken te trekken, de wereld om me heen te vergeten en te genieten van haar woorden. Haar mooiste boek was denk ik Thuiskomen. Onder de bomen is haar nieuwe serie. Lentegroen is deel 1 en zal gevolgd worden door Zomerloof, Herfstrood en Winterzon. 

Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.

Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo’n leuke vrouw als Sylvie.

Wat heb ik genoten van Lentegroen. We maken kennis met Sylvie en haar dochter Ties die verhuizen naar een schattig boshuisje. Ze zijn weggegaan waar Sylvie haar hart werd gebroken. Ze gaan samen een nieuwe start maken en daar horen nieuwe mensen bij. In Lentegroen maken we kennis met de mensen in het dorp, de mensen waar Sylvie en Ties contact mee hebben. De personen worden door Jackie hoor goede omschrijving ook echte personen. Ik zie het dorpje , de personen, het bos, echt alles helemaal voor me. Ik zou er bijna heen kunnen rijden en de plekken uit het boek laten zien. Jackie van Laren zet echt een verhaal uit maar wel zo dat ik geboeid blijft en door wil blijven lezen.

De hoofdstukken in Lentegroen wisselen tussen Sylvie en Freek. Waar Sylvie eindigt gaat Freek verder. De keren dat ze dan bij elkaar zijn loopt het verhaal vlekkenloos in elkaar over. Het is leuk van beide kanten het verhaal te lezen. De personen zijn niet gemakkelijk en oppervlakkig. Het zijn wel personages met bagage en dat is echt goed neergezet. Zoals altijd leef ik weer heel erg mee met de personages die Jackie me voorschotelt. Ik heb de behoefte om te blijven lezen.

Dit keer was ik slim want na Lentegroen kon ik direct verder in Zomerloof. Express had ik gewacht met lezen van deel één tot ik het tweede deel had. Doe jij dit ook weleens? Wil je wat uurtjes plezier, een romantisch verhaal wat niet oppervlakkig is dan is Lentegroen een heerlijk boek om te lezen. Lentegroen is te koop bij bol.com voor €17,50 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij