Winterzon

Jackie van Laren – Onder de bomen – Winterzon

De onder de bomen serie is met Winterzon af. Herfstrood was een boek met 384 bladzijdes en wanneer je die net uit hebt en Winterzon in je handen hebt dan denk je wel: Damn maar 220 bladzijdes. Ja je hebt dan echt even minder boek in je handen. Dat is vreemd maar ik duik dus direct na Herfstrood door in Winterzon. Gelijk door in de heerlijke wereld van de grote weijde. 

Winterzon

Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen – en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

Wat vond ik van het laatste deel van de Onder de bomen serie?

Winterzon is een mooie afsluiter. Het brengt alle losse stukken bij elkaar, mensen bij elkaar en iedereen komt helemaal tot zijn recht. Ik zie ze allemaal zitten in het grote huis. Dit deel is niet spannend, zitten geen bijzondere twists in maar is gewoon heerlijk om te lezen. In de kerstsfeer te komen en genieten van alle liefde die er naar boven komt bij iedereen. Toen ik het boek uit had schreef ik op Twitter; Waarom is Winterzon maar 213 bladzijdes Peinzend gezicht dat einde Groeiend hart gewoon heel het boek, heel de serie liefde voor Freek, liefde voor Jackie van Laren en hoe en wat ze schrijft. Zo mooi hoe Jackie karakters tot leven brengt, niet perfecte mensen maar mensen met een lading. Herkenning is te vinden in de personages voor velen misschien zijn niet alle vlakken raakvlakken maar je voelt herkenning en gaat hierdoor situaties beter of anders inzien. 

Dat iemand met een boek wat gewoon een roman is dus lezen voor je plezier zo’n boodschap over kan brengen. Kan laten zien dat iemand die autistisch is niet raar is dat vind ik heel mooi. Hoe dichterbij het einde kwam hoe langzamer ik ging lezen en toch wilde ik wel naar het einde om te weten hoe het zou eindigen. Voor mij is De Onder de bomen serie Jackie van Laren haar beste serie. Er zit zo veel in, spanning, liefde, mysterie, ontdekken van het leven, tegenslagen, mooie momenten, groei, en nog heel veel meer.

Zoek je een fijne serie begin dan deze serie met Lentegroen gevolgd door Zomerloof waarna je naar Herfstrood gaat en eindigt met Winterzon. Winterzon is voor € 12,99 te koop bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij