Zomerloof

Jackie van Laren – Onder de bomen – Zomerloof

Kort geleden las ik Lentegroen. Ik verloor me weer in de wereld die Jackie van Laren voor ons heeft geschreven. Na Lentegroen kon ik direct verder in Zomerloof. Een recensie schrijven over een tweede deel is soms best lastig. Je wilt niet te veel verklappen voor de mensen die het eerste deel nog niet gelezen hebben. Sowieso wil je niet veel verklappen en Zomerloof kan ik misschien wel heel kort over zijn. Toch krijgen jullie een langere recensie dan alleen de zin; Jackie van Laren wat doe je met me!

Zomer op De Grote Weijde

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote -Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Zomerloof gaat verder waar Lentegroen stopt

Na het eerste deel bleven er een aantal dingen onopgelost. Langzaam komen die punten in het tweede deel aan bod. Voor daar de actie komt leren we nog beter Sylvie, Freek en Ties kennen. Ik zie het huisje van Sylvie voor me, de bossen en de paden waar alles plaats vind. In dit deel zitten ook wat spannende momenten.

Net als in het eerste deel lees je vanuit twee perspectieven namelijk van Sylvie en Freek. Door deze vorm leer je beiden beter kennen en krijg je ook twee kanten te zien. Dit vind ik echt een goede manier van schrijven omdat je nog meer een band krijgt met de karakters en niet met één persoon. Freek wordt ook heel goed neergezet. Hij is autistisch en hoe Jackie hierover schrijft vind ik echt wel top, het laat een andere kant zien dan hoe veel mensen erover denken.

Jackie van Laren wat doe je met me!

Bij de laatste woorden in Zomerloof had ik echt zo’n moment dat ik echt even stil viel. Wat er door me heen ging: Jackie van Laren wat doe je met me! Ik moet wachten tot oktober dit is echt gemeen. Sorry but not sorry dat waren mijn gedachten bij de laatste woorden die op papier stonden in Zomerloof. Ik wilde het boek niet dichtslaan maar helaas het was het einde.

Zomerloof is een echte aanrader om te lezen. Ik heb enorm genoten en het is dikker dan Lentegroen dus nog langer genieten van het verhaal van Sylvie, Ties en Freek. Wil je wat uurtjes plezier, een romantisch verhaal wat niet oppervlakkig is dan is Lentegroen een heerlijk boek om te lezen. Koop gelijk ook Zomerloof en je bent nog meer uurtjes zoet en aan het genieten. Te koop bij bol.com voor €17,50 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij