De reis

James Norbury – De reis van Grote Panda & Kleine Draak

Vorig jaar genoot ik van het prachtige boek Grote Panda & Kleine Draak. Een prachtig boek dat ik nog vaak heb open geslagen het afgelopen jaar. Het tweede boek van James Norbury over de avonturen van Grote Panda & Kleine Draak is verschenen; De reis van Grote Panda & Kleine Draak. Een prachtige cover met een donker blauwe stoffen band met gouden letters. Een groenblauwe kaft met een zwarte illustratie van Grote Panda en Kleine Draak en de tekst in goud folie. 

Het boek openslaand staan al twee mooie illustraties maar daar begint het verhaal nog niet die begint een paar bladzijdes verder met de woorden; Voor hen die op hun eigen reis zijn. Zwart/wit illustraties wisselen af met gekleurde illustraties. De illustraties zijn heel mooi en rustgevend. De tekeningen zijn rustig en hebben niet veel in beeld alleen wat nodig en toch is er veel te zien. Hieronder zie je Grote Pandan en Kleine Draak zitten met in de verte bergen, de sterren en de maan. Een illustratie met een paar kleuren meer niet maar toch kan je zo veel zien en bekijken in de illustratie.

De reis

Maar het zijn niet alleen de illustraties dit het boek maken. Lees de tekst maar eens boven de illustratie hierboven. Die tekst samen met de illustratie maken het compleet. Waar je in Grote Panda & Kleine Draak vooral losstaande teksten had is De reis van Grote Panda & Kleine Draak één geheel het is een hele reis van voor naar achter de illustraties en de teksten horen bij elkaar. Het boek is echt één geheel.

De reis

Dit boek komt in mijn kast te staan bij het eerste deel en zal dit jaar nog meermaals in mijn handen belanden. Het is ondanks dat het ene verhaal is een boek wat je gewoon open kan slaan op een willekeurige bladzijde en de tekst kan lezen en de illustratie kan bewonderen. Het is even een rustmoment. Als er meer delen verschijnen zou ik deze ook echt willen toevoegen aan de boeken in mijn kast. Het zijn boeken voor volwassenen maar zeker ook mooi om voor te lezen aan je kinderen en samen de illustraties te bekijken.

‘Als we dan toch de weg kwijt moeten zijn,’ zei Grote Panda,
‘dan ben ik blij dat het met jou is.’

Grote Panda & Kleine Draak is een prachtig boek om voor jezelf te kopen om als cadeau te doen voor een ander en uit te breiden met het tweede deel De reis va Grote Panda & Kleine Draak. De reis van Grote Panda & Kleine Draak is voor € 20,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Fontaine