Kleine draak

James Norbury – Grote Panda & Kleine Draak

Grote Panda en Kleine Draak is een prachtig boek om te zien. Een hard cover met een stoffen band en een leeslint. De titel in folie gedrukt en ook de stoffen band is bedrukt met folie. Ik hou van de aandacht die aan het uiterlijk van een boek word besteed. Een prachtig boek al zonder het open te slaan. 

Kleine Draak

Twee geliefde vrienden, Grote Panda en Kleine Draak, reizen samen door de seizoenen van het jaar. Op hun weg zijn ze vaak verdwaald, en hoewel ze niet weten waar ze zijn, ontdekken ze veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd.

Samen onderzoeken ze de gedachten en emoties, ontberingen en geluk die ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid en hoe ze de kracht kunnen vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen.

Kleine Draak

Grote Panda & Kleine draak reizen door de vier seizoenen

Grote Panda & Kleine Draak begint in de lente. Illustraties worden versterkt door woorden. Schrijver en kunstenaar James Norbury is geïnspireerd geraakt door de boeddhistische filosofie en spiritualiteit. Hij gebruikt wat hij geleerd heeft bij zijn illustraties. Ik vind het mooie zinnen. Zinnen die me laten nadenken of gewoon mooie zinnen; Liefde behoeft geen uitleg. Van de lente ga je naar de zomer, herfst, winter en weer terug naar de lente. Grote Panda leer je kennen als een kalme beer die de antwoorden weet of niet weet maar het neemt zoals het is. Kleine Draak is nieuwsgierig en wat ongeduldig, twee verschillende persoonlijkheden die samen de wereld ontdekken en een mooie reis maken.

De kracht van eenvoud

De illustraties hebben de kracht van eenvoud. Hier en daar is er wat kleur gebruikt maar over het algemeen genomen is er in grijstinten geïllustreerd. Ik vind het prachtig om naar de illustraties te kijken, te zien wat er valt te ontdekken en waarom een tekst bij een illustratie past.

Dit is een boek die niet in de kast verdwijnt maar op mijn nachtkastje een plekje krijgt. Een boek die ik voor het slapen nog even kan openslaan om een illustratie te bekijken, een tekst te lezen.

Grote Panda & Kleine Draak is een prachtig boek om voor jezelf te kopen om als cadeau te doen voor een ander. Grote Panda & Kleine Draak is voor € 20,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Fontaine