Siebelink

Jan Siebelink – Torticollis

Een titel die bijna niet uit te spreken is; Torticollis. Dit boek van Jan Siebelink is één van de literaire juweeltjes die in mijn kast staan. Een boekje van 60 pagina’s. In Torticollis werd een aantal fragmenten verzameld uit Jan Siebelinks roman Met afgewend hoofd uit 1986.

De literaire juweeltjes reeks is opgezet om mensen en vooral jonge mensen op een prettige manier duidelijk te maken dat het lezen van literatuur heel aangenaam kan zijn. Tegelijkertijd kan het onze kijk op de wereld een beetje veranderen. Met deze reeks proberen ze van niet-lezers lezers te maken. Wanneer Torticollis mijn boek zou moeten zijn om me weer aan het lezen te krijgen dan ben ik heel eerlijk dan zou ik geen boek meer aanraken.

Jan Siebelink heeft me niet kunnen overtuigen om een ander boek van hem op mijn to read lijst te zetten. Het is saai, moeilijk te begrijpen en niet pakkend voor mij hoe hij schrijft. Ouderwets (nu is het ook verzameld uit een boek van 1986) hoe dit boek is geschreven vat het voor mij goed samen. Ik had het boek niet uit hoeven lezen maar aangezien het maar 60 bladzijdes waren wou ik het wel een kans geven tot het einde.

Voor mij een tegenvaller maar misschien voor jouw niet. Het boek is te koop bij bol.com voor € 9,50 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)