Verschure

Janine Verschure – De kleine EHBO voor katten

Al heel wat boeken over katten heb ik gelezen de afgelopen twaalf jaar. Dit waren bijna allemaal leuke boeken over katten. Janine Verschure heeft voor mij het meest informatieve boekje over katten geschreven wat ik in huis heb.

Katten kunnen zichzelf blesseren, verwonden of op een andere manier in gevaar brengen door hun wilde capriolen. Met ‘De kleine EHBO voor katten voor Dummies‘ bepaal je snel zelf wat een noodsituatie is en wat niet. Je leert de basis van het verzorgen van wonden, handelen bij vergiftiging en allergische reacties, het voorkomen van blessures en allerlei veelvoorkomende gezondheidsklachten. Met dit boek bij de hand weet je wat je moet doen om jouw poezelige viervoeter gezond aan je zijde te houden.

Met een kat haal je een persoonlijkheid in huis, een mysterieus wezen, dat jou in zijn leven duldt, zelfstandig en eigenwijs. Nou deze omschrijving komt wel over een met onze Donder. Onze Mevrouw Mieps is minder een persoonlijkheid maar heeft ook zo haar gebruiksaanwijzing. Met Donder zijn we in zijn eerste jaren wat naar de dierenarts geweest. Mevrouw Mieps heeft afgelopen december nog hele onderzoeken gehad. Ontdekken wat er met je kat mis is dat is best lastig. Met de kleine EHBO voor katten van Janine Verschure heb je een heel fijn start punt.

Van ziektes tot tandenpoetsen

Het is enorm interessant wat ik allemaal gelezen en geleerd heb over katten. De anatomie, de tanden, ontstekingen, oor en oog problemen, wat giftige dingen zijn voor je kat en nog heel veel meer. Heel leuk ook om te lezen hoe je kunt beginnen met het poetsen van de tanden van je kat. De onderwerpen worden allemaal kort behandeld en heel makkelijk beschreven en omschreven wat je kan doen.

De kracht van de Dummies is de makkelijkheid en de herkenbaarheid als iets belangrijk is. In De kleine EHBO voor Katten is weer gewerkt met de pictogrammen: Tip, Belangrijk, Technische info en Pas op. Deze stukjes springen eruit en kan je gemakkelijk vinden en bevatten handige en belangrijke info.

Sommige dingen heb ik overgeslagen om te lezen. Ik wil niet lezen over vlooien en rare ziektes maar mocht ik het nodig hebben zoek ik het op en ga ik het lezen. Alle info is heel kort en er staat alleen in wat echt nodig is om te weten. Ik denk dat dit mijn interessantste kleine Dummies is die in mijn kast staat. Deze zal ik er zeker nog eens bij pakken. Natuurlijk hoop ik dat niet maar je weet nooit en wie weet alleen voor de tandenpoets tips.

Wil jij ook meer weten over de kat en een naslagwerk hebben wat makkelijk en duidelijk is? Koop dan De kleine EHBO voor katten van Janine Verschure. Voor € 9,99 te koop bij Bol.com(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC